Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sniedzāns: ''Prieks, ka rallijs Sarma būs tā vieta, kur tiksies visi Baltijas rallisti - tas noteikti jāredz''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sniedzāns: ''Prieks, ka rallijs Sarma būs tā vieta, kur tiksies visi Baltijas rallisti - tas noteikti jāredz''
Foto: Motors & Sports

Pēc nepilniem diviem mēnešiem, 8.februārī, startēs rallijs ''Sarma'', kas svinēs savu 45 gadu jubileju. Zināms, ka šis būs ne tikai Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta otrais posms, bet arī Lietuvas rallija čempionāta 2.posms.

Rallija ''Sarma 2020'' atklāšana un noslēgums būs Gulbenē, bet pēc ilgiem laikiem Gulbenē atgriezīsies arī servisa parks. Tas dos iespēju ralliju izjust pat tiem iedzīvotājiem, kuri nedosies uz ātrumposmiem.

Pavisam kopā rallija braucējiem būs jāveic astoņi ātrumposmi, kas kopā sastādīs 106 kilometrus. Tikmēr rallijsprinta ekipāžas veiks sešus ātrumposmus (82 kilometri).

''Tas ir neaprakstāms gandarījums, ka mūsu darbu novērtē nu jau trīs Baltijas valstu rallija čempionātu rīkotāji. Neviens pat nespēj atminēties, kad un vai visu trīs valstu čempionātu dalībnieki ir tikušies vienā rallijā, lai noskaidrotu, kuru līmenis un ātrums ir visaugstākais. Prieks, ka tieši rallijs Sarma savā 45. gadadiena būs tā vieta, kur tiksies visi Baltijas rallija braucēji. Tas noteikti ir jāredz,'' saka Sarmas rallija direktors Vilhelms Sniedzāns.

''Nevar teikt, ka šī uzticība ir radusies bez pūlēm - strādāts ir daudz un kvalitatīvi, lai to panāktu. Ar katru gadu arvien uzlabojam rallija laika plānu, dokumentāciju, līdzjutēju informēšanu un daudz ko citu. Dažas mūsu ieviestās lietas paliek nepamanītas, bet bez tām vairs nav iedomājams tik pat kā neviens rallijs Latvijā. Ne velti Sarmas organizatoru komandu var sastapt nevienā vien rallijā. Mūsu mērķis ir un paliek veidot drošu, aizraujošu, skaistu ralliju gan sportistiem, gan skatītājiem. Tāpēc darīsim visu, lai tā tas būtu un rallijs Sarma turpinātu attīstīties. Tas, protams, nav un nebūtu iespējams bez tā milzīgā atbalsta, ko saņemam no pašvaldības, iedzīvotājiem, uzņēmumiem, kuri reizēm mums palīdz izdarīt lietas, kuras citiem nav pa spēkam. Arī mēs gribam iet tuvāk Gulbenes iedzīvotājiem, tāpēc Sarma 2020 ne tikai atklāšana un noslēgums būs Gulbenē, bet arī pēc ilgiem laikiem Gulbenē atgriezīsies servisa parks. Tas dos iespēju ralliju izjust pat tiem iedzīvotājiem, kuri nedodas uz ātrumposmiem. Arī ātrumposmu ziņā mums šogad ir palīdzējuši vietējie iedzīvotāji un zemju īpašnieki, tas ļāva mums izstrādāt vēl nebijušas ātrumposmu kombinācijas, ko izbaudīs gan dalībnieki, gan skatītāji.''

Izmantotie resursi:
LRČ