Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs - Eiropas čempions, Jānis Baumanis savā māju posmā pusfinālā netiek

Juris Grīns
Juris Grīns

Nitišs - Eiropas čempions, Jānis Baumanis savā māju posmā pusfinālā netiek
Reinis Nitišs. Foto: Vladislavs Proškins/f64

Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posmā Latvijā kvalifikācijas braucienus ar izcīnītu 14. vietu noslēdzis pašmāju sportists Jānis Baumanis, līdz ar to "STARD" vienības pilotam nav izdevies iekļūt pusfinālā. Savukārt Eiropas čempioātā “SuperCar” trasē jau pēc kvalifikācijas titulu nodrošināja Reinis Nitišs.

Kā vēstīts, rallijkrosa pirmo dienu Baumanis pabeidza devītais, kas pamatoti ļāva cerēt uz tikšanu pusfinālā. Šodienas pirmajā pusē tika aizvadītas vēl divas kvalifikācijas kārtas.

Baumanim neveiksmīga bija jau trešā kvalifikācija, kurā viņš ierindojās vien 15. pozīcijā 20 braucēju konkurencē, tobrīd atkrītot uz 13. vietu summā. Ceturtajā kvalifikācijā tika uzrādīts 14. rezultāts un nācās atkrist uz 14. vietu arī kvalifikācijas braucienu kopvērtējumā. Tālāk tika labākie 12, uzvaru izcīnot sezonas līderim Johanam Kristofersonam, bet pirmo trijnieku noslēdzot Sebastjēnam Lēbam un Matiasam Ekstromam.

Jāņa brālis Artis Baumanis ("Volland Racing") Eiropas rallijkrosa čempionāta ("Euro RX") klasē "Super1600" tikmēr pusfinālā ticis ar ceturto rezultātu. Šorīt viņam bija jāaizvada vēl viena kvalifikācija, kurā tika sasniegta trešā vieta. Kā uzvarētājs uz pusfinālu dodas Baumaņa komandas biedrs Roks Baciuška no Lietuvas, bet latvietim priekšā kvalificējušies arī Ajdars Nurijevs un Žerželī Martons.

Otrs latvietis "Super1600" klasē, Arnis Odiņš pusfinālā netika, 24 sportistu konkurencē sasniedzot 17. vietu. Labākajā no četriem kvalifikācijas braucieniem Biķernieku rallijkrosa trasē viņš uzrādīja 13. ātrāko rezultātu.

Tikmēr "Euro RX" klasē "Supercar", kur tika aizvadīta izšķirošā cīņa par titulu, jo šajā ieskaitē Rīgas posms ir pēdējais, čempionāta līderis Reinis Nitišs ("SET Promotion") veiksmīgi sasniedza pusfinālu, turklāt ar to viņam pietika titula nodrošināšanai. Trešajā kvalifikācijā viņš sasniedza otro labāko laiku, ceturtajā kārtā bija ceturtais ātrākais, bet uz pusfinālu dodas kā otrais. Pirmais rezultāts kvalifikācijā Antonam Marklundam.

Nitišs par Eiropas čempionu kļuvis otro reizi karjerā, jo 2013. gadā triumfēja “Super1600” klasē, kur savulaik labākais bija arī Jānis Baumanis, bet šogad beidzot pie titula varētu tikt arī Artis Baumanis.

     [+] [-]

, 2018-09-16 13:33, pirms 6 gadiem
A kur rāda ?

  +1 [+] [-]

, 2018-09-16 13:38, pirms 6 gadiem
D-Mob rakstīja: A kur rāda ?
LTV7 abas dienas rāda

  +1 [+] [-]

, 2018-09-16 15:01, pirms 6 gadiem
Pie lielajiem rūpnīcu puikām nav viegli pusfinālā tikt... Nu, vismaz Jēkabpils domes nauda nav galīgi vējā papūsta, čempions jau jebkurā klasē tomēr ir un paliek čempions.