Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Rally Liepāja" startēs viens no Eiropas ātrākajiem braucējiem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Rally Liepāja" startēs viens no Eiropas ātrākajiem braucējiem
Kajetans Kajetanovičs ar R5 auto
Foto: Tomasz Macherzynski (ewrc.cz)

Dalību drīzumā gaidāmajam Eiropas rallija čempionāta posmam "Rally Liepāja" apstiprinājis viens no kontinenta ātrākajiem braucējiem Kajetans Kajetanovičs.

Šis sportists ir aizvadīto četru sezonu Polijas čempions rallijā un ik pa laikam redzams arī sacensībās citās Eiropas valstīs. Pagājušajā gadā Kajetanovičs uzvarēja Eiropas čempionāta posmā Polijā, savukārt šogad jau piedalījās pirmajā posmā Austrijā, kur bija līderis, pirms piedzīvoja avāriju.

Iepriekšējās sezonās Kajetanovičs startēja ar N4 un R4 klašu "Subaru" automašīnām, bet tagad viņa rīcībā ar jaudīgais "Ford Fiesta R5", ar ko sportists plāno startēt arī "Rally Liepāja". Lieki piebilst, ka Latvijā Kajetanovičs iepriekš nav startējis ne reizi.

Šobrīd zināms, ka vēl ar tādu pašu R5 klases auto startēs arī itālis Marko Tempestini un igaunis Rauls Jētss. Tomēr pieteikumus nosūtījuši arī vairāki citi spēcīgi braucēji, kas startēs ar tikai mazliet vājākās S2000 klases tehniku. "Skoda" rūpnīca uz "Rally Liepāja" sūtīs Esapeku Lapi un Zepu Vīgandu, kamēr "Peugeot" pārstāvēs Kreigs Brīns. Ar S2000 mašīnām brauks arī Žans-Mišels Raū, Roberts Adolfs, Simone Tempestini, Roberts Konsani, Jaromirs Tarabuss un Vasīlijs Grjazins, kurš joprojām startēs ar Latvijas karogu uz mašīnas stikla.

15. janvāris ir pēdējā diena, kad var pieteikties "Rally Liepāja" sacensībām līdz ar to noteikti varam sagaidīt vēl kādu negaidītu (vai gaidītu) papildinājumu.

Turklāt nedrīkst aizmirst, ka lieliska cīņa gaidāma ne vien par uzvaru absolūtajā ieskaitē, bet arī divu riteņu piedziņas klasē 2WD. Tur pretī pašmāju zvaigznēm Ralfam Sirmacim un Kristapam Felmanim stāsies vesela cittautu "armija" ar pārstāvjiem no Norvēģijas, Vācijas, Polijas, Slovēnijas, Itālijas, Rumānijas, Nīderlandes, Zviedrijas, Portugāles, Čehijas un Lietuvas. Turklāt arī šeit galējais dalībnieku saraksts vēl nav publicēts. Neoficiāli zināms, ka uz starta izies arī pagājušā gada Latvijas ERC posma uzvarētājs 2WD klasē Risto Imonens no Somijas.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed
ewrc.cz
LRČ

  +2 [+] [-]

, 2014-01-15 07:40, pirms 10 gadiem
Vo ! šis ir labs !!!
Slēpts komentārs: MaiklsNaits

  +4 [+] [-]

, 2014-01-15 11:04, pirms 10 gadiem
tava piedzimšana pat tavai mātei bija maznozīmīga, ka māki šitā spriest par intresi, ne?
MaiklsNaits rakstīja: Kam tas interesē, laikam tikai Uldim.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-15 12:59, pirms 10 gadiem
Salīdzinot ar pagājušā gada Latvijas posmu, šoreiz krietni vairāk R5 un S2000 dalībnieku. Būs interesanti

  +1 [+] [-]

, 2014-01-15 18:49, pirms 10 gadiem
Starp priekšpiedziņām būs tāds kapājiens,kādu WRC var retums redzēt pat.Apbrīnojama kvalitāte un kvantitāte R2 klasē !!! Un pirmās desmit mašīnas arī būs pasaules līmeni.....