Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

ERC čempions Padons nākamgad mērķē uzvarēt pēc iespējas vairāk posmos

Juris Grīns
Juris Grīns

ERC čempions Padons nākamgad mērķē uzvarēt pēc iespējas vairāk posmos
Haidens Padons. Foto: Wojciech Gradzki

Jaunzēlandiešu pilots Haidens Padons, šosezon kļuvis par čempionu, plāno arī nākamgad startēt Eiropas rallija čempionātā. Mērķis viņam gan būs mazliet cits - ne tik daudz domāt par titula izcīnīšanu, kā iespējami vairāk uzvaru gūšanu atsevišķos posmos.

Padons šogad uzvarēja tikai pirmajā posmā Portugālē, bet pēc tam ar stabilu veikumu un "Top 3" rezultātiem nākamajos piecos posmos iekrāja gana lielu pārsvaru pār sāncenšiem, lai avārija un izstāšanās iepriekšējā posmā Čehijā nepatraucētu viņam priekšlaicīgi nodrošināt titulu. Otrajā vietā esošais latviešu pilots Mārtiņš Sesks līderi vairs panākt nevar.

Tagad Padons stāsta, ka nākamgad visticamāk atgriezīsies ERC, bet jau ar citu pieeju braukšanai.

"Pagaidām nevaru izslēgt nekādus variantus, bet vairāk nosliecos uz startēšanu Eiropas čempionātā arī nākamgad," stāsta Padons. "Tagad, kad esmu izcīnījis titulu, man patiktu nākamajā sezonā atgriezties un dominēt rallijos - mēģināt uzvarēt iespējami vairāk posmos, ne tik daudz domāt par situāciju čempionātā, kā to darījām šajā gadā. Vienkārši braukt ar gāzi grīdā. Tāda lieta mani interesētu. Tomēr, ja parādīsies kādi citi varianti, mēs apsvērsim visas iespējas."

Jautāts par to, vai ir kāds rallijs, kurā Padons gribētu uzvarēt īpaši, pilots sacīja: "Visos. Latvijas un Polijas posmi ir diezgan līdzīgi, ja runājam par ātrumposmu raksturu, bet pārējie visi ir unikāli ralliji. Man patika startēt Zviedrijā - neticams rallijs ar brīnišķīgiem ātrumposmiem, organizāciju un visu pārējo. Zlīnas rallijs varbūt nav mans mīļākais posms, bet tur ir īpaša atmosfēra un cilvēku aizrautība ar sacīkstēm ir milzīga. Tāpat arī Kanāriju salās. Tad vēl Portugāles slavenais Fafes reģions... Es varētu šādi stāstīt par katru ralliju. Bet nākamgad man patiktu būt konkurētspējīgākam katrā no tiem."

Lai gan loģiski šķistu pēc uzvaras Eiropas čempionātā pāriet uz pasaules čempionātu, Padons tā nedomā.

"No mediju perspektīvas, "Hyundai New Zealand" un mūsu līdzjutējiem mājās Jaunzēlandē ir vērtīgāk sekot ERC, nevis WRC2 čempionāta," viņš saka. "Šeit "Rally2" mašīnas ir galvenais šovs, ir milzīga konkurence. Es neko sliktu negribu teikt par WRC2, jo tas ir "Rally2" mašīnu sporta saldais ēdiens. Ja esi jauns pilots, tad tev vajag būt tur, lai gūtu pieredzi un mācītos. Es tur esmu braucis un savu izdarījis. Tagad man ir svarīgi izbaudīt ralliju un, kā jau teicu iepriekš, izcīnīt uzvaras man šķiet daudz saistošāk nekā vienkārši gūt pirmās vietas savā klasē."

Eiropas čempionātā atlicis vēl noslēdzošais, astotais posms, kas notiks Ungārijā, bet zināms, ka Padons šajā sacīkstē nepiedalīsies. Viņam sākotnējais budžets bija paredzēts septiņiem posmiem. Tomēr, ja būs iespēja, sportists šogad vēlas Eiropā aizvadīt vēl vienu vai divas rallija sacīkstes.

Izmantotie resursi:
4rati.lv