Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Seska/Franča ekipāža šonedēļ startēs ERC finālposmā "Rally Hungary"

Juris Grīns
Juris Grīns

Seska/Franča ekipāža šonedēļ startēs ERC finālposmā "Rally Hungary"
Mārtiņa Seska ekipāža. Foto: FIA ERC

Šīs nedēļas nogalē Ungārijā tiks aizvadīts 2023. gada Eiropas rallija čempionāta noslēdzošais posms, kurā startēs arī latviešu braucēji Mārtiņš Sesks un Renārs Francis.

Jau augustā notikušajā Čehijas posmā par čempionu tika kronēts jaunzēlandiešu pilots Haidens Padons. Viņš "Rally Hungary" sacensībās nepiedalīsies.

Ungārijas rallijs notiks pa asfaltu, un tā kopējā distance sastādīs 180 kilometrus. Jau piektdien, 6. oktobrī, gaidāmi treniņbraucieni, kamēr sestdien tiks veikti astoņi ātrumposmi, bet svētdien - vēl četri.

Šobrīd Sesks/Francis atrodas pārliecinošā otrajā pozīcijā kopvērtējumā, jo 33 punktus viņiem zaudē gan norvēģis Madss Ostbergs, gan spānis Efrēns Larena. Viena posma laikā ekipāža var izcīnīt maksimums 35 punktus, bet sezonas kopvērtējumā tiks ņemti vērā seši labākie rezultāti no septiņiem posmiem. Ostbergs vienu posmu izlaidis, Sesks un Larena startējuši visos.

Latvieši ir vienīgie, kas šogad uzvarējuši divos ERC rallijos. Seska pilotētā ekipāža to paveica grants sacensībās Polijā un Latvijā. Ostbergs un Larena vēl nav uzvarējuši ne reizi, bet abi būs ierindā uz "Rally Hungary". Mūsējiem asfalta sacensības šogad nav izvērsušās spožas - labākais rezultāts sasniegts otrajā posmā Kanāriju salās, kur tika izcīnīta astotā vieta.

Ungārijā startēs arī tādi piloti kā Mateū Franseki, Žoans Bonato, Filips Marešs, Mikloss Čomoss, Miko Marčiks, Džošs Makerlīns un Eriks Caiss. Kopumā pieteikušās vairāk par 80 ekipāžām.

Dalībnieku saraksts: https://www.ewrc-results.com/entrie...

"Rally Hungary" šogad norisināsies ceturto reizi. 2019. gadā šis ERC posms tika rīkots pirmo reizi, un toreiz uzvaru svinēja mājinieks Frigjess Turāns. 2020. gadā uzvarēja Andreass Mikelsens, bet 2021. gadā - Ostbergs. Pērn sacensības nenotika.

ERC kopvērtējums pirms 8. posma: