Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Peters Solbergs: "Tagad varam izdarīt gandrīz jebko"

Juris Grīns
Juris Grīns

Peters Solbergs: "Tagad varam izdarīt gandrīz jebko"
Peters Solbergs
Foto: facebook.com/PetterSolbergWRC

Peters Solbergs un viņa "Petter Solberg World RX Team" šī gada FIA pasaules rallijkrosa čempionātā piedalīsies ar "Volkswagen" automašīnām un pēc rūpnīcas atbalsta iegūšanas atzīst, ka tagad var sasniegt visaugstākās virsotnes.

Kopā ar Solbergu komandā startēs Johans Kristofersons, un abi braucēji pasaules čempionātā sacentīsies ar Hannoverē radītiem "Volkswagen Polo RX Supercar" spēkratiem.

Ar šo "PSRX-Volkswagen Sweden" sadarbību, norvēģu zvaigzne Solbergs cer atkal cīnīties par pasaules čempiona titulu. Peters min, ka šī sadarbība ir tieši tas, ko viņš ir cerējis panākt.

"Šis ir kā sapņa piepildījums," iesāk norvēģis. "Ar "Volkswagen Sweden" atbalstu un Johanu Kristofersonu kā komandas biedru mēs varam sasniegt ļoti daudz. Galvenais mērķis ir izcīnīt 2017. gada čempiona titulu, tā būs mana sezonas prioritāte: vēlos to izdarīt priekš manas "PSRX" komandas un priekš "Volkswagen Sweden"."

Viņš turpina: "Mana komanda daudzus gadus ir ārkārtīgi smagi strādājusi, lai nokļūtu pozīcijā, kas šo sadarbību padarīja iespējamu. Tas tiešām ir kā sapnis. Mums tagad ir milzīgs potenciāls, taču ir arī ļoti daudz darāmā – kopīgi strādāsim fantastiskai nākotnei. Tagad varam izdarīt gandrīz jebko – sniegsimies pēc augstākajiem mērķiem, un tipiskā "Petter Solberg World RX Team" garā darīsim to ar 110% atdevi.”

Norvēģis būs atbildīgs par sacīkšu pusi jaunajā "Petter Solberg World RX Team", un viņu atbalstīs "Volkswagen Sweden" un partneri. Komandas mītne paliks turpat Solberga rallijkrosa komandas mājvietā, bet automašīnas, kā arī tehniskais atbalsts, tiks nodrošināts caur "Volkswagen Motorsport" Vācijā.

"Volkswagen Motorsport" vadītājs Svens Smētss: "Ar nepacietību gaidām iespēju sadarboties ar Peteru Solbergu un "Volkswagen Sweden". Pēc mūsu lieliskajiem panākumiem ar "VW Beetle", sacenšoties "Global Rallycross" čempionātā (GRC) ASV un mūsu uzņēmuma pāreju uz atbalstu privātām komandām, dalība pasaules čempionātā ir loģisks nākamais solis. Balstoties uz mūsu GRC un pasaules rallija čempionātā iekrāto pieredzi, sagatavosim "Volkswagen Polo RX Supercar" automašīnas un nodrošināsim tehnisko atbalstu. Petera Solberga komanda un "Volkswagen Sweden" rūpēsies par komandas vadīšanu un būs atbildīgi par šī projekta realizāciju. Šī spēcīgā sadarbība nodrošina visu nepieciešamo augstu rezultātu sasniegšanai."

"Petter Solberg World RX Team" galvenā mītne vēl aizvien atradīsies Torsbī pilsētā Zviedrijā.

Kristofersons atzīst, ka ne tikai Solbergam šī sadarbība ir kā sapņa piepildījums.

"Esmu priecīgs būt daļa no šī aizraujošā projekta kopā ar Peteru Solbergu un "Volkswagen Sweden"," viņš saka. "Tas tiešām ir kā sapnis. Mēs darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai sasniegtu lieliskus rezultātus. Plānoju šo fantastisko izdevību izmantot cik vien labi spēju."

Solbergs, 2003. gada pasaules rallija čempions, kļuva par pirmo FIA pasaules čempionu rallijkrosā 2014. gadā, jau nākamajā gadā kļūstot par divkārtēju čempionu. Kristofersons 2015. gadā sezonu noslēdza trešajā vietā, bet pagājušajā sezonā kļuva par vicečempionu.

"Esam lepni turpināt atbalstīt starptautisku rallijkrosa projektu un būt daļa vienam no aizraujošākajiem jaunumiem autosportā," saka Stens Forsbergs, "Volkswagen Sweden" vadītājs.

Izmantotie resursi:
Neste World RX of Latvia | FIA Pasaules...