Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Čempions Kristofersons pasaules RX sezonu noslēdz ar uzvaru Honkongā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Čempions Kristofersons pasaules RX sezonu noslēdz ar uzvaru Honkongā
Foto: FIAWorldRX

Zviedru rallijkrosa braucējs Johans Kristofersons svētdien Honkongā izcīnīja savu 40.uzvaru pasaules rallijkrosa čempionātā.

Pirms 24 stundām Kristofersons turpat Honkongā nodrošināja sev sesto pasaules rallijkrosa čempiontitulu. Svētdien turpat tika aizvadīts sezonas noslēdzošais posms.

Pēc trim kvalifikācijas braucieniem Kristofersons ar 134 punktiem ieņēma pirmo vietu. Viņam sekoja Niklas Gronholms (127) un Kevins Hansens (125). Piekto vietu ieņēma Klāra Andersone, kura trešajā kvalifikācijas braucienā uzrādīja ātrāko laiku starp desmit braucējiem. Jāatzīmē, ka visi sportisti startēja ar vienādām elektriskajām Zeroid X1 automašīnām.

Pirmajā pusfinālā Kristofersons noslēdzošajā aplī apdzina Timiju Hansenu, tādējādi nodrošinot sev pirmo starta rindu finālā. Tikmēr otrajā pusfinālā ātrākais bija Gronholms, kuram 0,7 sekundes zaudēja Ole-Kristians Veibijs.


Foto: FIAWorldRX

Finālā Johans visu paveica kā pēc mācību grāmatas. Pēc izcelta starta zviedru braucējs demonstrēja pārliecinošu un ātru braucienu, finišā par 3,6 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Veibiju. Trešā vieta debitantam Patrikam O`Donovanam.

"Esmu ļoti priecīgs, ka varēju startēt tik daudzu līdzjutēju priekšā," pēc finiša teica Johans Kristofersons. "Bija fantastiski šeit ierasties, un pēc vakardienas neveiksmīgā fināla (tehnisku iemeslu dēļ zviedrs palika sestais) bija lieliski šodien izcīnīt uzvaru. Gribu pateikties komandai par ieguldīto darbu. Viņi strādā katru nomoda stundu, ziedojot laiku savām ģimenēm, lai nodrošinātu mums vislabāko iespējamo automašīnu, tāpēc šādi viņus apbalvot ir fantastiski. Nav labākas vietas, kur to nosvinēt, kā šeit, Honkongā!"

Jāatzīmē, ka Kristofersona un Veibija ''Volkswagen Dealerteam BAUHAUS'' komanda otro sezonu pēc kārtas izcīnīja ražotāju kausu.

Kopvērtējums

V.BraucējsValstsPunkti
1.Johans KristofersonsZviedrija141
2.Kevins HansensZviedrija104
3.Niklas GronholmsSomija94
4.Timo ŠeidersVācija89
5.Ole-Kristians VeibijsNorvēģija82
6.Timijs HansensZviedrija78