Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Četinkaja tomēr Portugāles IRC nestartēs

Četinkaja tomēr Portugāles IRC nestartēs
Burču Četinkaja
Foto: www.ewrc.cz

Vienīgā sieviešu ekipāža – Burdžu Četinkaja un Čičeka Guneja - ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) ietvaros tomēr nestartēs pēc trim dienām paredzētajā Portugāles IRC rallijā, kurš notiks Azoru salās. Taču turcietes atklās ralliju kā nullītes ekipāža.

Jau pēc trim dienām, 15. jūlijā, Portugālei piederošajās Azoru salās tiks dots starts IRC šīs sezonas septītajam posmam. Kļuvis zināms, ka rallijā nepiedalīsies šī seriāla vienīgā sieviešu ekipāža – turcietes Burdžu Četinkaja ar stūrmani Čičeku Guneju. Kā iemesls šādam pavērsienam ir tas, ka pēc jūnijā beigās notikušā Beļģijas IRC rallija, kurā dāmas piedzīvoja avāriju, diezgan nopietni apskādējot arī savu auto, komanda nav paspējusi laicīgi un pienācīgi sagatavot savu spēkratu.

''Diemžēl mēs nestartēsim šajā rallijā, taču auto notaikti būs gatavs Madeirā (Portugāle) notiekošajam rallijam (sezonas nākamais/astotais posms – R.Z.),'' ar nožēlu sacīja 29 gadus vecā sportiste. Lai nu kā, Četinkajai tomēr būs neliela iespēja izmēģināt Azoru salas ceļus - ekipāža pieteikta šim posmam kā nullīte.

Šosezon Četinkaja jau ir piedalījusies divos IRC posmos, taču abi ralliji beidzās ar izstāšanos. Proti, Sardīnijas rallijā Četinkaja nolauza savam auto riepu, bet jūnija beigās notikušajā Beļģijas asfalta rallijā turciete izstājās 14. dopā diezgan iespaidīgas avārijas dēļ.

Tāpat aprīļa beigās Četinkaja un Guneja piedalījās arī WRC sezonas ceturtajā posmā Turcijā. Stambulā notikušajā rallijā, kurā allaž piedalās pasaules spēcīgākie rallija piloti, dāmas, kuras brauca ar "Peugeot 207 S2000" automašīnu, parādīja ļoti labu sniegumu un kopvērtējumā ierindojās augstajā 12.(!) vietā, uzvarētājam un pēdējo sešu gadu čempionam, francūzim Sebastianam Lēbam, zaudējot 32 minūtes un 23 sekundes.

Izmantotie resursi:
IRC Intercontinental Rally Challenge