Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Video: Čehijas IRC rallijs avārijām un neveiksmēm bagāts

Ar beļģu pilota Fredija Loiksa trešo uzvaru tikai trešajā rallijā šogad pagājušajā nedēļas nogalē noslēdzās ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla šīs sezonas devītais posms, kurš trīs dienas norisinājās Čehijā. Arī otrajā un trešajā vietā ierindojās divi ''Škoda'' komandas braucēji - sezonas kopvērtējuma līderis Juho Hanninens un čehu pilots Pavels Valušeks. Daži piloti avāriju un citu neveiksmju dēļ rallija finišu tā arī nesasniedza...
Vērtējums:

Atgādināsim, ka pagājušajā nedēļas nogalē Čehijā noslēdzās IRC seriāla šīs sezonas devītais posms. Trešo uzvaru šosezon, piedaloties tikai trešajā rallijā, izcīnīja 39 gadus vecais leģendārais beļģu pilots Fredijs Loikss, kurš apsteidza divus ''Škoda'' komandas braucējus –Juho Hanninenu un Pavelu Valušeku. Vērts pieminēt, ka pateicoties uzvarai, Loikss kļuva par visu laiku uzvarām bagātāko pilotu IRC ietvaros (sešas uzvaras, piecas pašreizējam Irc čempionam Krisam Mīkem), savukārt ''Škoda'' komanda, aizņemot visu goda pjedestālu, trīs posmus pirms sezonas beigām nodrošināja uzvaru konstruktoru kausā.

Rallija pēdējā dienā četrus ātrumposmus pirms beigām vietējos līdzjutējus sarūgtināja un avārijas dēļ izstāties spiests bija mājinieks Jans Kopeckis, kurš vienā no trases kreisajiem līkumiem par vēlu bremzēja, kā rezultātā noskrēja no ceļa, taču gan auto, gan piloti apskādēti netika. Ralliju ekipāža vairs turpināt nespēja, tādējādi, esot līderim jau no pirmā dopa, Kopeckim nācās izstāties. Par līderi kļuva franču pilots Braiens Bufjērs. Taču priekšpēdējā dopā francūzi piemeklēja nelaime. Proti, tika salauzta pakaļējā riteņa amortizators, kā rezultātā kopvērtējumā tika zaudēta pirmā vieta. Pirms pēdējā ātrumposma Bufjērs spēja ķibeli novērst un noteikti cerēja uz sīvu cīņu par uzvaru, taču francūzi atkal piemeklēja nelaime. Proti, pilotu pievīla ūdens sūknis, kuram bija lemts salūzt piecus kilometrus pēc starta, kā rezultātā Bufjērs iebrauca grāvī. Lai tiktu līdz finišam, uzvarētājam tika zaudētas gandrīz septiņas minūtes, kas rallija noslēgumā francūzi kopvērtējumā atmeta uz 10. vietu.

Tāpat ralliju nepabeidza arī jaunā un talantīgā beļģu zvaigzne Tjerī Noivils, kurš 4. dopā piedzīvoja avāriju, kā arī mājinieks Romans Kresta, kurš avarēja SS5.

Jana Kopecka avārija


Tjerī Noivila avārija


Braiena Bufjēra avārija


Romana Krestas avārija


Liktenīgā vieta


Ralliju var vērot, arī sežōt egles galotnē

  +1 [+] [-]

, 2010-09-04 08:19, pirms 14 gadiem
tas pipars kokā labs

  +2 [+] [-]

, 2010-09-04 08:22, pirms 14 gadiem
pasauc palīgā, atskrien 80 cilvēki