Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Talantīgais Mikelsens oficiāli pievienojas ''Škoda UK''; mērķis - čempiontituls

Talantīgais Mikelsens oficiāli pievienojas ''Škoda UK''; mērķis - čempiontituls
Andreass Mikelsens (pa labi) un viņa stūrmanis Ola Flēne
Foto: skodapress.co.uk

Šodien oficiāli kļuvis zināms, ka jaunais un talantīgais norvēģu rallija braucējs Andreass Mikelsens pievienojies ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla komandai ''Škoda UK Motorsport''. Šosezon Mikelsens pārstāvēja ''M-Sport'' vienību, braucot ar ''Ford Fiesta S2000'' automašīnu.

Šodien oficiāli kļuvis zināms, ka 21 gadus vecais norvēģu rallija braucējs Andreass Mikelsens, kurš pašreiz tiek uzskatīts par vienu no spožākajiem talantiem un perspektīvākajiem pasaules pilotiem, pievienojies IRC seriāla komandai ''Škoda UK ''Motorsport''. Kā zināms, vieta ''Škoda UK'' komandā kļuva brīva pēc tam, kad oktobra beigās uz ''Peugeot UK'' vienību pārcēlās Gajs Vilkss (29), kurš ''Škoda'' rindās brauca kopš 2009. gada beigām.

''Škoda UK'' uzmanības lokā bija arī trīs britu piloti - Alisters Makrejs (39), Adams Goulds (23) un Marks Higinss (39), taču komanda esot vēlējusies ātrāko un uz doto brīdi labāko no pieejamajiem pilotiem, un šajā lomā saskatīja tieši Mikelsenu, kurš šogad brauca arī Talsu rallijā (ātrumkārbas defekta dēļ izstājās trīs ātrumposmus pirms rallija beigām). Nākamsezon Mikelsens piedalīsies 10 no 12 IRC posmiem, braucot ar tieši tādu pašu mašīnu (''Škoda Fabia S2000''), ar kādu šosezon brauca šī gada IRC čempions Juho Hanninens un viņa komandas biedrs, vicečempions Jans Kopeckis. Kā zināms, ''Škoda Motorspor'' šosezon triumfēja arī konstruktoru kausā.

''Esmu ļoti laimīgs, ka man lūdza pievienoties ''Škoda'' ģimenei un tiek dota iespēja šīs komandas sastāvā braukt IRC rallijā 2011. gadā. Tas ir fantastisks solis manā rallija karjerā. Mans mērķis nākamsezon ir čempiontituls – ne vairāk, ne mazāk,'' tā Mikelsens, kura skolotājs savulaik bijis leģendārais somu braucējs, bijušais divkārtējais WRC čempions Markuss Gronholms. Vērts pieminēt, ka Mikelsens, kurš 2009. gadā kļuva par Norvēģijas čempionu N klasē, ir visu laiku jaunākais pilots, kurš WRC rallijā ticis pie punktiem (2008.g. 5. vieta Zviedrijā).

Šosezon Mikelsens IRC ietvaros piedalījās septiņos posmos. Sardīnijā norvēģis izstājās jau pirmās dienas pirmajā dopā, taču otrajā dienā atgriezās pēc "Superrally" sistēmas un allaž finišēja starp ātrākajiem pieciem pilotiem. Nākamajā posmā Beļģijā viņš finišēja 5. vietā, savukārt Portugālei piederošajās Azoru salās Mikelsens kopvērtējumā izcīnīja augsto 4. vietu. Čehijā jaunais braucējs ralliju pabeidza 5. vietā, Sanremo – izstājās, Skotijā izcīnīja līdz šim labāko panākumu IRC ietvaros - 2. vietu, bet aizvadītajā nedēļas nogalē Kiprā izstājās dzinēja defekta dēļ. Kopvērtējumā Mikelsens ar 21 izcīnītu punktu sezonu noslēdza 7. vietā. Jāatzīmē, ka svētdien sportists uzvarēja Kiprā notiekošajā rallijā ''Love Cyprus Golden Stage Raly 2010'', saņemot arī prēmiju 40 tūkstošu eiro apmērā. Pašreiz Mikelsens atrodas Velsā, kur piedalās WRC sezonas pēdējā posmā.

Izmantotie resursi:
www.andreasmikkelsen.no
www.skodapress.co.uk

  +2 [+] [-]

, 2010-11-11 23:53, pirms 14 gadiem
Lai veicas čalim!