Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mikelsens pārliecinoši uzvar Ungārijā, Solbergs paliek aiz pjedestāla

Juris Grīns
Juris Grīns

Mikelsens pārliecinoši uzvar Ungārijā, Solbergs paliek aiz pjedestāla
Andreass Mikelsens. Foto: fiaerc.com

Ar norvēģu pilota Andreasa Mikelsena uzvaru noslēdzies Eiropas rallija čempionāta ceturtais posms, kas šajā nedēļas nogalē norisinājās Ungārijā. Titula pretendentam Oliveram Solbergam tikai dažu sekunžu pietrūka līdz pjedestālam, kamēr čempionāta līderis Aleksejs Lukjaņuks finišēja ārpus pirmā desmitnieka.

Ungārijas posma noslēdzošajā dienā sportisti veica vēl septiņus asfalta ātrumosmus. Andreass Mikelsens (“Škoda Fabia Rally2 evo”), kurš aizvadīja pirmās rallija sacensības šajā sezonā, brauca pārliecinoši un stabili, noturot drošu līderpozīciju līdz finišam. Kreigs Brīns (“Hyundai i20 R5”) dienu uzsāka no otrās pozīcijas, pēc 11 ātrumposmiem līderim zaudēja pusminūti, bet nākamajā dopā tehnisku problēmu dēļ izstājās.

Tobrīd uz otro vietu pacēlās Greguārs Munsters, kurš Eiropas čempionāta kopvērtējumā ir trešais. Finišā viņš iebrauca vairāk nekā pusotru minūti aiz uzvarētāja Mikelsena, bet par nepilnu pusminūti pārspēja trešās vietas ieguvēju Efrēnu Ljarenu (“Citroen C3 R5”).

Oliveram Solbergam ir izdevies atgūt vismaz daļu no punktiem cīņa par Eiropas čempiona titulu. Pēc sestdien piedzīvotās neveiksmes ar plīsušu riepu, šodien viņš pozīciju pa pozīcijai kāpa arvien augstāk un no devītās vietas rīta pusē pacēlās līdz ceturtajai pēcpusdienā. Tālu nebija arī pjedestāls, jo Ljarenam viņš pazaudēja tikai 4.5 sekundes. Tikmēr Aleksejs Lukjaņuks, kurš sestdien saņēma piecu minūšu sodu par pāragru ierašanos laika kontrolē, spēja pacelties līdz 14. pozīcijai.

Dmitrijs Feofanovs ar latviešu stūrmani Normundu Kokinu (“Mitsubishi Lancer Evo X”) bija ceļā uz stabilu trešo vietu ERC2 klasē, bet 12. ātrumposmā eļļas noplūdes dēļ piedzīvoja izstāšanos.

"Rally Hungary" rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Andreass MikelsensŠkoda Fabia Rally2 evo1:48:31.1
2.Greguārs MunstersHyundai i20 R5+1:32.2
3.Efrēns LjarenaCitroen C3 R5+2:00.3
4.Olivers SolbergsŠkoda Fabia Rally2 evo+2:04.8
5.Nikijs Majrs-MelnhofsFord Fiesta Rally2+2:08.2
6.Norberts HercigsVolkswagen Polo GTI R5+2:31.4
7.Kelams DivainsHyundai i20 R5+2:50.3
8.Marijans GrībelsCitroen C3 R5+3:12.4
9.Eriks CaissFord Fiesta Rally2+3:24.3
10.Žoans BonatoCitroen C3 R5+3:57.7

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati