Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sirmacis Azoru salu rallija pēdējā dienā izstājas, Blūmam astotā vieta

Juris Grīns
Juris Grīns

Sirmacis Azoru salu rallija pēdējā dienā izstājas, Blūmam astotā vieta
Emīla Blūma ekipāža Azoru salās
Foto: fiaerc.com

Ralfa Sirmača pilotētā ekipāža piedzīvojusi izstāšanos Eiropas rallija čempionāta (ERC) posma sacensībās Azoru salās, tikmēr Emīla Blūma ekipāža finišu sestdien sasniedza, gūstot astoto vietu "ERC Junior" ieskaitē.

Sirmacis sākotnēji cīnījās par uzvaru un ierindojās trešajā vietā, kad piektdien 11. ātrumposma laikā uzbrauca akmenim, sabojāja izpūtēju un ar dzinēju, kura apgriezieni vairs nespēja pārsniegt 3000 minūtē, finišēja, bet zaudēja septiņas minūtes. Sestdien 12. ātrumposmā "Sports Racing Technologies" komandas ekipāža izslīdēja no ceļa, kur arī bija spiesta palikt.

Ralfa Sirmača komandas biedrs Vasīlijs Grjazins avarēja piektdien un trasē atgriezās vien svētdien, līdz ar to par rezultātu viņš šajā sacīkstē vairs nesacentās.

Savukārt "LMT Autosporta Akadēmijas" sportists Emīls Blūms finišu sasniedza, lai gan arī viņam sacīkste nebija viegla. Blūms finišēja pēdējais no astoņām "ERC Junior" ekipāžām.

Par uzvarētāju "ERC Junior" vērtējumā kļuva brits Kriss Ingrams, kurš iepriekšējā vakarā bija saindējies ar pārtiku un sestdienas ātrumposmos nejutās labi.

Tikmēr ERC2 ieskaitē uzvaru izdevies gūt lietuvietim Dominikam Butvilam, kurš vēl nesen izcīnīja trešo vietu "Rally Talsi".

Absolūtajā ieskaitē trešo uzvaru pēc kārtas ERC posmos guvis īru pilots Kreigs Brīns, kurš ir arī Eiropas čempionāta līderis. Otrais finišēja Kajetans Kajetanovičs, zaudējot vairāk par 1 minūti, bet trešajā vietā Rikardu Moura.

Izmantotie resursi:
FIA ERC | European Rally Championship