Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kubica sezonu varētu uzsākt Eiropas rallija čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica sezonu varētu uzsākt Eiropas rallija čempionātā
Kubica 2010. gada Montekarlo rallijā
Foto: Ivo Nesrovnal (ewrc.cz)

Roberts Kubica gatavojas piedalīties Eiropas rallija čempionāta pirmajā posmā "Jannerrallye", kas norisināsies nākošmēnes.

Austrijā gaidāmajām sacensībām ir kāda būtiska privilēģija - tas ir pilnvērtīgs ziemas rallijs, kas notiek tieši pirms pasaules čempionāta atklāšanas posma, līdz ar to ne viens vien braucējs to varētu izmantot kā treniņu pirms Montekarlo rallija. Pasaules presē pēdējās diennakts laikā izplatījušās ziņas, ka to gatavojas darīt arī 2013. gada WRC2 pasaules čempions Roberts Kubica.

Poļu braucējam uz nākamo gadu tiek paredzēta vieta WRC komandā "Citroen", taču tikai nesen Kubica tika pie jaunā stūrmaņa. Pirmajās kopīgajās sacensībās Lielbritānijas rallijā, kur Kubica pasaules čempionāta ietvaros debitēja pie WRC auto stūres, ekipāža piedzīvoja divas avārijas. "Jannerrallye" būtu lieliska iespēja abiem pieslīpēt savu sadarbību.

Tikmēr zināms, ka "Jannerrallye" būs redzama kāda īpaša mašīna un īpašs braucējs - tas būs 1984. gada pasaules rallija čempions Stigs Blomkvists, kurš uz starta stāsies ar leģendāro B grupas "Audi Quattro", tādā veidā atzīmējot 30 gadus kopš sava vienīgā WRC titula izcīnīšanas. 67 gadus vecais zviedrs joprojām aktīvi piedalās vēsturisko auto sacīkstēs un pagājušajā nedēļā ieguva otro vietu Kenijas rallijā, taču "Jannerrallye" startēs ārpus ieskaites.

"Jannerrallye" norisināsies no 3. līdz 5. janvārim.

Atgādinām, ka Eiropas čempionāta otrais posms "Rally Liepāja" norisināsies Latvijā. Šīs sacensības notiks vienu nedēļu pirms WRC otrā posma, kas risināsies Zviedrijā.

Svarīgākie ziemas ralliji 2014. gada sākumā:

Norises laiksRallijsValsts
03/01-05/01JannerrallyeAustrija
14/01-19/01Rallye Monte CarloMonako/Francija
01/02-02/02Rally Liepājas rallijsLatvija
05/02–08/02Rally SwedenZviedrija
23/02–24/02Rallijs SarmaLatvija
23/02-25/02Arctic Lapland RallySomija
24/01-25/01Winter RallyLietuva
25/01Vorumaa TalveralliIgaunija

Izmantotie resursi:
Motor y Racing: coches, motos, motociclismo,...