Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis: "Mašīna neklausīja, nebijām trāpījuši ar regulējumu izvēli"

Juris Grīns
Juris Grīns

Baumanis: "Mašīna neklausīja, nebijām trāpījuši ar regulējumu izvēli"
Jānis Baumanis. Foto: Tom Banks

Siltajā un saulainajā Loīkas trasē uzsākts FIA pasaules rallijkrosa čempionāta astotais posms "Bretagne World RX of France". Pirmajā sacensību dienā Latvijas pārstāvis Jānis Baumanis aizvadīja divus stabilus braucienus un kopējā ieskaitē ieņem astoto vietu.

Cīņas ar titula kandidātiem

Pirmo kvalifikāciju Jānim Baumanim bija iespēja uzsākt no iekšmalas. Apdomīgs un pārdomāts starts ļāva izvairīties no kontakta ar konkurentiem un iekārtoties otrajā pozīcijā priekšā Andreasam Bakerūdam. Norvēģu braucējs jau pirmajā aplī devas džokerī. Jānim izdevās aizsargāt savu pozīciju, savu džokeri veicot nākamajā aplī. Bakerūda radīto spiedienu Baumanis izturēja un kopējā ieskaitē sasniedza septīto labāko rezultātu.

Arī otrajā braucienā, cīkstoties ar trim čempiona titula kandidātiem, Jānis veica ļoti labu startu un pirmo pagriezienu izbrauca otrajā pozīcijā. Jau atkal trasē nācās satikties ar Bakerūdu, kurš šoreiz izrādījās pārāks. Finišu Baumanis sasniedza priekšā kopvērtējuma līderim Kevinam Hansenam.

Kopējā ieskaitē tas ļāva ierindoties 11. pozīcijā, bet pirmo dienu noslēgt astotajā vietā ar 70 kvalifikācijas punktiem.
Sacensības Francijā noslēgsies šodien, 1. septembrī, kad tiks aizvadītas abas atlikušās kvalifikācijas, kā arī pusfināli un fināla brauciens.

Jānis Baumanis: "Rīt ir jauna diena un trasē jādodas ar jaunu sparu."

"Pēc lieliska rezultāta Kanādā, zinājām, ka Francijā ies grūtāk," pēc otrās kvalifikācijas sestdien stāstīja Baumanis. "Tur saķere uz asfalta bija daudz sliktāka nekā šeit, Francijā, it īpaši sausā laikā. Četru gadu laikā pagaidām te nav izdevies sasniegt labus rezultātus. Braukšana slapjā laikā mums būtu daudz parocīgāka."

"Pirmā kvalifikācijas kārta padevās tīri laba. Otrajā centos sasniegt maksimumu, taču mašīna neklausīja, kā biju iecerējis, jo nebijām trāpījuši ar regulējumu izvēli. Starp abiem braucieniem trase bija pamainījusies un saķere palielinājās. Neskatoties uz to, pēc pirmās dienas esmu līdzās Timuram Timerzjanovam, turklāt priekšā Kevinam Hansenam. Esam izlēmuši, kādas izmaiņas jāveic, lai pielāgotos svētdienas apstākļiem, jo parasti naktis te ir mitras. Rīt ir jauna diena un trasē jādodas ar jaunu sparu."

Informāciju sagatavoja:
Aldis Putniņš