Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc Barselonas RX pirmās dienas Baumanis astotais, Nitišs - desmitais

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pēc Barselonas RX pirmās dienas Baumanis astotais, Nitišs - desmitais
Jānis Baumanis.
Foto: www.facebook.com/BaumanisMotorsportPhotography

Barselonā sākusies jaunā Pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) sezona. Mainīgos apstākļos tika aizvadītas divas kvalifikācijas kārtas, pēc kurām abi latviešu braucēji finišēja Top 10 - Jānis Baumanis ir astotais, bet Reinis Nitišs - 10.vietā.

Kā jau tika prognozēts pirms sacensību starta, tad sestdien ik pa laikam lija, kas apstākļus padarīja neprognozējamus. Vispirms no rīta tika aizvadīti treniņi, kas arī sākotnēji norisinājās slapjā trasē, taču ar katru minūti trase žuva, kas sportistiem ļāva uzrādīt ātrākus laikus.

Ātrākais treniņos bija pagājušās sezonas Pasaules RX vicečempions Johans Kristofersons, kuram 0,3 sekundes zaudēja Timijs Hansens. Reinis Nitišs uzrādīja 13.ātrāko laiku, bet Jānis Baumanis finišēja 16.vietā.

Pēc tam sekoja pirmā kvalifikācijas kārta, kurā Reinis, startējot pirmajā braucienā, trīs braucēju konkurencē uzrādīja ātrāko laiku. Ja Reinis vēl brauca pa slapju trasi, tad ar katru nākamo braucienu trase kļuva krietni ātrāka, tāpēc konkurenti varēja uzrādīt labākus laikus.

Otrs latviešu pilots Baumanis startēja pēdējā pirmās kvalifikācijas braucienā, kur spēcīgā konkurencē tika izcīnīta ceturtā vieta, kamēr ātrākais bija ASV šovmens Kens Bloks, kuram izdevās aiz sevis noturēt Peteru Solbergu.

Ātrākais pirmajā kvalifikācijas kārtā bija Kristofersons. Jānis pirmajā kārtā bija septītais, bet Reinis, kā jau tika prognozēts, palika vien 17.vietā.

"Jānim septītā vieta, ar ko esmu ļoti apmierināts. Ātrums ir atgūts un spējam konkurēt ar komandām, kuras veikušas daudz vairāk izmēģinājumus. Jānim ar Supercar pēdējais reālais brauciens bija pagājušā gada pēdējā posmā Argentīnā. Tāpēc prieks, ka jau ar pirmo braucienu Jānis spēj cīnīties un pat būt ātrāks par dažu labu favorītu. Jāatzīmē gan, ka trase pēc spēcīga lietus treniņos bija ļoti slapja un žuva ar katru braucienu, kas Jānim, startējot pēdējā braucienā, protams, palīdzēja. Taču fakts, ka mina uz papēžiem Bakerūdam un bija ātrāks par Hansenu, ir ļoti pozitīvs. Ir gan arī atklājumi par mašīnas uzvedību - problēmas sagādā ātrumkārba. Uz leju visus ātrumus jāslēdz ar gāzes atlaišanu un sajūga spiešanu, arī uz augšu divos pārnesumos tāpat. Šī lieta uzradās jau treniņos, tagad tā jānovērš. Šī problēma mums traucē, atņem laiku braucienos. Arī jābrauc līdz ar to citādāk - bremzēšana, citas nianses,'' portālā autocross.lv saka Andris Baumanis.

Arī otrajā kvalifikācijas kārtā Reinis bija ātrākais braucējs savā braucienā, kamēr Jānis trešajā braucienā finišēja trešais, sešas sekundes zaudējot Sebastjanam Lēbam. Ja pirmajā braucienā Reinim ar laikapstākļiem nepaveicās, tad otrajā veiksme bija viņa pusē, jo uz otrās kvalifikācijas kārtas beigām sāka līt, tāpēc rezultāti pasliktinājās.

Beigās otrajā kvalifikācijas kārtā ātrākais bija Nitiša komandas biedrs Topi Heikinens, kuram sekoja Timo Šeiders un Reinis Nitišs, kamēr Jānis finišēja 11.vietā. Līdz ar to pēc pirmās dienas divām kārtām līderis ir Heikinens, kuram seko Šeiders un Kristofersons. Augstajā astotajā vietā ir Baumanis, bet Nitišs pēc pirmās dienas ir desmitajā vietā.

"Otrais brauciens visu sagrieza ar kājām gaisā. Pasaules ieskaites pirmās divas grupas vēl izspruka sausā trasē. Otrajā, par laimi, trāpījās arī Reinis Nitišs. Pēc viņu finiša sāka līt pamatīgi, kā pa Jāņiem. Protams, tas atstāja iespaidu arī uz braucienu laikiem. Jānim 11. laiks, pēc pirmās dienas Jānis dala septīto - devīto vietu ar Lēbu un Bloku. Lieki piebilst, ka pēdējā grupai trase bija vēl briesmīgāka," tā Andris.

Svētdien tiks aizvadītas atlikušās divas kvalifikācijas kārtas, pēc kurām sekos pusfināli un fināls.

Rezultāti pēc divām kvalifikācijas kārtām:

V.BraucējsR1R2Kopā
1.Toomas HEIKKINEN305080
2.Timo SCHEIDER324577
3.Johan KRISTOFFERSSON502777
4.Kevin HANSEN333972
5.Timmy HANSEN383472
6.Jean-Baptiste DUBOURG314071
7.Sébastien LOEB353570
8.Jānis BAUMANIS373370
9.Ken BLOCK452570
10.Reinis NITIŠS274269
11.Mattias EKSTRÖM402969
12.Petter SOLBERG422668

  +1 [+] [-]

, 2017-04-01 19:14, pirms 7 gadiem
Neslikti. Nebūtu Nitišam lietus patraucējis pirmajā braucienā būtu krietni augstāk.