Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pasaules rallijkrosa čempionātam piesakās franču komanda

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pasaules rallijkrosa čempionātam piesakās franču komanda
Foto: www.latviarx.lv

Francijā bāzētā komanda DA Racing-Eurodatacar ir apstiprinājusi, ka piedalīsies visos divpadsmit 2017. gada Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmos, Žanam-Batistem Dibūram pilotējot ''Peugeot 208 WRX Supercar''. Piecos Pasaules RX posmos Dibūram pievienosies WTCC braucējs Greguārs Demustjē. Andrea Dibūrs ar ''Citroen DS3'' startēs FIA Eiropas rallijkrosa čempionātā (Euro RX).

JB Dibūrs ir guvis pieredzi starptautiskās sacensībās, 2015. gadā iekļūstot labāko trijniekā arī World RX at Loheac posmā. Kopš tā laika viņš ir uzvarējis 2016. un 2017. gada Andros Trophy kopvērtējumā.

“Ir lieliski pilnībā pievērsties Pasaules RX,” skaidro JB Dibūrs, kurš šogad svinēs savu 30. dzimšanas dienu. “Iespēja sacensties ne tikai ar labākajiem rallijkrosa braucējiem, bet arī citiem pasaules labākajiem braucējiem ir mana bērnības sapņa piepildījums. Šī sacensību programma ir solis uz priekšu ambiciozajam Team DA Racing-Eurodatacar projektam, kas tika sākts 2012. gadā. Man būs tas gods braukt ar Peugeot 208 WRX, kas pēdējos gadus būvēts un uzlabots Peugeot Sport darbnīcās, un kura konkurētspēja un izturība ir nenoliedzama. Aizvadīsim pirmssezonas testus, lai turpinātu mācību procesu – mums šogad jāizmanto visas dotās iespējas!”

Jau 26 gadu vecumā Demustjē ir guvis būtisku autosporta pieredzi, pamatā šosejas sacensībās, kur viņš ir sacenties FIA GT1 pasaules čempionātā, Blancplain izturības sacensību seriālā un WTCC. Papildu 16 posmu programmai Francijas un Eiropas GT4 un TCR International seriālos, Demustjē plāno startēt arī Pasaules RX posmos Barselonā, Portugālē, Beļģijā, Kanādā un Dienvidāfrikas Republikā.

“Bija neiespējami pretoties rallijkrosa vilinājumam,” atzīst Demustjē. “Esmu skatījies Pasaules RX tiešraides, starti ir ļoti iespaidīgi un sacensības ir ciešas, tas man atgādina Andros Trophy gūto pieredzi. Pasaules RX man būs kā jauna pasaule – viss būs jāmācās no jauna. Sacensību formāts ar kvalifikācijām, izslēgšanas sistēma pusfinālos un džokera aplis ir ļoti atšķirīgi no tā pie kā esmu pieradis, taču tas ir ļoti interesants sacensību formāts. Andros Trophy ļāva man izjust atšķirību saķerē un tas man palīdzēs ātrāk aprast ar grants segumu rallijkrosā, kas man būs pilnīgs jaunums!”

Dominiks Dibūrs, DA Racing-Eurodatacar vadītājs: “Pasaules RX mēs cīnīsimies pret labākajiem pilotiem un lielākajiem autoražotājiem, un tas viss būs redzams televīzijā. Mēs zinām ka rallijkross ir bezkompromisa un sarežģīts sporta veids – esam šeit, lai mācītos un iegūtu pastāvīgu vietu Pasaules RX. Vēlos pateikties visiem mūsu partneriem un draugiem, kuri ir palīdzējuši šī projekta realizācijā!”

Izmantotie resursi:
Neste World RX of Latvia | FIA Pasaules...

     [+] [-]

, 2017-03-01 19:30, pirms 7 gadiem
Demustjē nebija nekāds labais WTCC pilots, redzēs kā klāsies Rallijkrosā

     [+] [-]

, 2017-03-01 21:13, pirms 7 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Demustjē nebija nekāds labais WTCC pilots, redzēs kā klāsies Rallijkrosā
wtcc ir grūtāks