Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nāciju kausā motokrosā šogad startēs 38 komandas

Juris Grīns
Juris Grīns

Nāciju kausā motokrosā šogad startēs 38 komandas
Foto: mxgp.com

Īsi pēc pasaules motokrosa čempionāta noslēguma, 25. septembrī Itālijā, Madžioras trasē notiks ikgadējā Nāciju kausa izcīņa. Šogad uz starta stāsies 38 nāciju komandas, tostarp Latvija, Lietuva un Igaunija.

Jau vēstīts, ka Latviju šajās sacensībās pārstāvēs MX2 pasaules čempionāta dalībnieks Roberts Justs (Open), Kārlis Sabulis (MX2), kurš arī šogad aizvadīja trīs posmus MX2 pasaules čempionātā, kā arī Dāvis Ivanovs (MXGP), kura kontā šogad vairākas sacensības MXGP klasē. Pērn Latviju Nāciju kausā pārstāvēja Ivanovs, kā arī Pauls Jonass un Matīss Karro, kuri šobrīd ārstē savainojumus.

Lietuva savā izlasē pieņēmusi Arminu Jasikoni (Open), kurš šobrīd pārstāv "Suzuki" komandu MXGP pasaules čempionātā, tāpat komandā startēs Vitauts Bučs (MXGP) un Dovids Karka (MX2). Jasikonis un Bučs Lietuvu pārstāvēja arī pirms gada Francijā notikušajā Nāciju kausā, bet trešais komandas pārstāvis toreiz bija Nerijs Rukštela.

Tikmēr Igaunija savā komandā iekļāvusi pieredzējuši Tanelu Leoku (Open), kurš aizvadītajā MXGP pasaules čempionāta posmā Nīderlandē guva septīto vietu, sasniedzot sezonas augstāko rezultātu, Prītu Ratsepu (MXGP) un Hariju Kullasu (MX2). Leoks un Kullas izlasē startēja jau pirms gada, bet trešais sportists toreiz bija Gerts Krestinovs.

Atgādinām, ka 2015. gadā Nāciju kausā Francijā Latvija ierindojās vien 19. vietā, bet Igaunija pārsteidza ar izcīnītu ceturto vietu, piekāpjoties tikai spēcīgajām Francijai, ASV un Beļģijai. Tikmēr Lietuva palika 25. vietā starp 36 dalībniecēm.

Franciju šogad pārstāvēs Romēns Fevrs, Benuā Paturels un Gotjē Polēns, ASV komandā brauks Kūpers Vebs, Alekss Martins un Džeisons Andersons, bet Beļģijas godu aizstāvēs Kevins Strijboss, Džeremijs van Horebēks un Klemēns Desāls.

2016. gada Nāciju kausa dalībnieku saraksts: Official entry lists for the Monster Energy FIM...

Izmantotie resursi:
Home | MXGP

  +2 [+] [-]

, 2016-08-31 14:56, pirms 8 gadiem
Izcila bilde!