Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvieši Baltijas kvadru čempionātā triumfē divās no trim klasēm

Juris Grīns
Juris Grīns

Trīs posmos norisinājās Baltijas kvadriciklu čempionāts un pēdējā posmā, kas notika igaunijā, par čempioniem kļuva Lauris Eizāns, Matīss Palēvics un Kerts Kasemets.

Tik neatlaidīgas cīņas un dalībnieku skaits, kāds bija pēdējā posmā Igaunijā... vai mēs kādreiz vēl redzēsim? "Kvadri 50" (Q50) klasē startēja 14 dalībnieki, bet "Kvadri 100" (Q100) un "Kvadri 200" (Q200) - kopā 26 dalībnieki, trīs sportisti arī no Krievijas.

Tihemetsas trase bija piemērota kvadricikliem, bet otrajos braucienos špūres un rises apgrūtināja braukšanu. Neiztika arī bez traumām - labi zināmais Martins Adamsons krītot lauza roku, vairāki sportisti guva sasitumus.

Visnopietnākā cīņa izvērtās Q100 klasē, kur uz starta stājās 17 piloti. Lielākā daļa sportistu piedalījās visās trīs sezonas sacensībās, tādēļ uzvarēja tas, kurš bija meistarīgākais un spēcīgākais. Uzvarētājs tika noskaidrojās tikai pēdējā posma otrajā braucienā un tas bija Lauris Eizāns. ar savu sniegumu VIŅŠ šogad nevienam nerada šaubas par to, kurš ir spēcīgākais Baltijas Q100 klases pilots. šajā trasē viņš bija nepārspējams, abos braucienos pārliecinoši uzvarot. Ne pa velti igauņi šo trasi ir nosaukuši Laura vārdā - Lauri Motokesskus...

Q200 klasē titulu Baltijas čempiona nosaukumu ieguva Matīss Palēvics, bet Q50 klasē pirmā vieta sezonas kopvērtējumā igaunim Kertam Kasemetam.

Spraiga cīņa Igaunijā izvērtās starp diviem Q200 sportistiem - otrajā braucienā Emīls Sigajevs beidzot tomēr pieveica spēcīgo Igaunijas pilotu Kevinu Sāru. Cīņa šajā braucienā izvērtās par katru virāžu, par katru trases metru. Līderpozīcijas mainījās vairākkārt un pēdējā aplī meistarīgāks izrādījās Emīls. Sportisti atzīst,ka šis seriāls ir izdevies un labrāt redzētu šīs sacensības kā ikgadēju tradīciju.

Pateicoties šim čempionātam, tika popularizēts bērnu Kvadriciklu sports Lietuvā, kur Kauņas trasē notika pirmais sacensību posms. Otrajā posmā Viļakas trasē kvadriciklisti bija kā savā "[aradīzē" - trases platumi un ātrumi vislabāk atbilda četru riteņu motocikliem. Viļakā redzējām adrenalīna piesātinātus lēcienus un vēl neredzētus ātrumus. Nedaudz žēl,ka uz šīm sacensībām nevarēja ierasties daļa gribētāju, kuriem tajā dienā iekrita LAMA čempionāta sacensības.

Baltijas kvadriciklu čempionāts atkal notiks 2015. gadā.

2014. gada Baltijas čempionāta kopvērtējums

Q50

VietaBraucējsPunkti
1.Kert KASEMETS138
2.Tanel PÕDRA117
3.Markuss AUGUSTOVSKIS115
4.Marcos KASK88
5.Kristians STOLAROVS85

Q100

VietaBraucējsPunkti
1.Lauris EIZANS142
2.Robert LIHTSA125
3.Joosep EESMÄE105
4.Patric KURVITS102
5.Atis BREDS99

Q200

VietaBraucējsPunkti
1.Matiss PELEVICS116
2.Martins Toms PUKITS98
3.Kevin SAAR97
4.Emils SIGAJEVS93
5.Brandon BOGATSOV78

Informāciju sagatavoja:
Ēriks Eizāns,
MK Motokruīzs