Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MXGP posmam Ķeguma trasi iesildīs Izaicinājuma kauss motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar Izaicinājuma kausa sacīkstēm nākošās nedēļas nogalē sāksies starptautiskā motokrosa sezona Ķeguma mototrasē "Zelta Zirgs", pulcējot vairāk nekā 200 motosportistu no vismaz septiņām valstīm. Motokrosa sezonas kulminācija Latvijā šogad būs 6. un 7. maijā notiekošais MXGP pasaules čempionāts motokrosā.

Izaicinājuma kausam ir īpašs sacensību formāts jau divpadsmit gadu garumā, apvienojot divus motokrosa veidus - klasisko motokrosu, kombinācijā ar sprinta sacensībām.

Katrai klasei ir trīs braucieni - viens garais brauciens, kā arī divi braucieni ar garumu astoņas minūtes plus viens aplis.

Sacensības norisināsies šādās klasēs: amatieri, veterāni, MX65, MX85, MX2 un MX OPEN. Spēcīgākajiem atlētiem ir atļauts vienā dienā startēt pat divās motociklu klasēs, tādējādi padarot cīņas par Izaicinājuma kausu vēl interesantākas.

Pašlaik Baltijas Izaicinājuma kausam ir pieteikušies spēcīgākie motosportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Somijas, tādēļ cīņas trasē solās būt aizraujošas un nervus kutinošas.

Sacensības notiks nākamajā svētdienā, 9. aprīlī, ar sākumu plkst. 11:00. Ieejas biļete maksās 5 eur, pensionāriem un jauniešiem (10-16 gadi) ieejas cena būs 2 eur, bet invalīdiem - bez maksas. Autostāvvieta bez maksas.

Izmantotie resursi:
Jaunumi