Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lavrovs un Baldiņš sarūpē "x99/Slīterāni" komandai dubultuzvaru motokrosā Viļakā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lavrovs un Baldiņš sarūpē "x99/Slīterāni" komandai dubultuzvaru motokrosā Viļakā
Foto: x99.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Viļakā norisinājās Latvijas čempionāta 3. un Latvijas Kausa 4. posms motokrosā, kur startēja arī motokrosa klubs "x99/Slīterāni". Lai arī nedēļas nogalē tika solīts pērkona negaiss un ne tik draudzīgi laikapstākļi, Viļaka pārsteidza ar siltu sauli, labi sagatavotu trasi un interesantiem braucieniem. Komandai šis bija viens no smagākajiem posmiem, jo uz starta līnijas nestājās vairāki sportisti, bet interesantākās cīņas norisinājās blakusvāģu klasē, kad savus spēkus varēja pārbaudīt ikviena blakusvāģu ekipāža, sacenšoties ar Pasaules čempionāta līderiem Baksu un Stupeli.

Sestdien pie starta barjeras stājās mūsu mazākie komandas braucēji – Kārlis Straubergs un Tanels Tomass Lapsiņš. Kārlis startēja Q50/Q50 Rūķi klasē un kvalifikācijā spēja uzrādīt 7. apļa laiku starp visiem braucējiem. Braucienos Kārlim 5. un 6. vieta, Q50 klasē nodrošinot 5. vietu, bet starp Q50 Rūķi klases braucējiem Kārlis bija ātrākais un dienas beigās vieta uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tanels aizvadīja sacensības, startējot MX50 Rūķi klasē. Gan braucienos, gan dienas kopvērtējumā Tanelam 4. vieta un iegūta pieredze, kas palīdzēs uzlabot rezultātus nākamajās sacensībās.

Iesācēju klasē pēc traumas Dobelē atgriezās Namejs Pauga. Starp šīs klases braucējiem Namejam izdevās uzrādīt 8. ātrāko apļa laiku kvalifikācijā. 1. brauciens veiksmīgs un 7. vieta, bet 2. brauciena startā neveiksmīga saķeršanās ar konkurentu kā dēļ braucienu nācās uzsākt no beigām. Braucienā tikai 17. vieta un dienas kopvērtējumā 11. vieta.

Pēc dalības Eiropas čempionāta posmā Stelpē, Q Pro/Q Amatieri klasē pie starta stājās Valters Dišlers-Kirilko un Ričards Zālīte. Kvalifikācijā starp abu klašu braucējiem Valteram izdevās uzrādīt 14. apļa laiku, bet Ričardam 17. 1. braucienā Valteram 11. vieta, bet rezultātu izdevās uzlabot 2. braucienā, finišu šķērsojot, atrodoties 8. pozīcijā. Dienas kopvērtējumā Q Pro klasē Valteram 10. vieta. Neveiksmīgs posms izvērtās Ričardam – 1. braucienā 14. vieta starp visiem braucējiem un 2. vieta Q Amatieri klasē, bet 2. braucienā pēc aizvadītiem 6 apļiem pievīla tehnika, kā rezultātā neizdevās braucienā finišēt.

Visplašāk pārstāvētā starta barjera ar mūsu komandas sportistiem bija Q Iesācēji/Q Vetērāni un Q Juniori klašu braucienos. Veterānu klasē startēja Jānis Kirilko un Artūrs Skuja. Starp visiem 26 braucējiem Jānim kvalifikācijā izdevās uzrādīt 12. apļa laiku, bet Artūram – 16. 1. braucienā pie starta nedevās Jānis, savu kvadru aizdodot Montai, kuras mocīti bija piemeklējušas tehniskas problēmas. Uz 2. braucienu Montas tehnika tika salabota un Jānim izdevās šķērsot finišu, atrodoties 7. pozīijā. Artūram abos braucienos 13. vieta starp visiem braucējiem un dienas kopvērtējumā 6. vieta Q Veterāni klasē.

Par pjedestāla augstāko pakāpienu Q iesācēju klasē sacentās Monta Dišlere-Kirilko, Inta Lapsiņa un Edgars Skuja. Kvalifikācijā ātrākā izrādījās Monta, uzrādot 7. apļa laiku. Edgaram 9. apļa laiks un Intai – 19. 1. braucienā ātrākais tomēr Edgars un 6. vieta starp visiem braucējiem, Montai finišu izdevās šķērsot 11. vietā, bet Intai 19. vieta. Uz 2. brauciena startu neizgāja Edgars, kura tehniku piemeklēja tehniska ķibele, kuru nebija iespējams novērst līdz brauciena sākumam. To izdevās izmantot Montai, finišējot 12. vietā un iegūstot 3. vietu starp Q Iesācēju klases braucējiem dienas kopvērtējumā. Intai 23. vieta un 8. vieta dienas kopvērtējumā. Pēc šī Latvijas Kausa posma Edgars atrodas 2. vietā čempionāta kopvērtējumā, bet turpat aiz TOP3, 4. vietā, Monta.

Svētdien visplašāk pārstāvētā klase bija A16+/A25+/A30+ klase, kurā pie starta stājās 38 sportisti. A16+ klasi šoreiz pārstāvēja tikai Kristers Millers. Diemžēl šīs klases līderim Dāvim Kurmim ir iegūta trauma, kas liedz piedalīties turpmākajās šīs sezonas sacensībās. Kristeram kvalifikācijā izdevās uzrādīt 22. apļa laiku, bet braucienos 13. un 14. vieta starp visiem braucējiem, dienas kopvērtējumā iegūstot 9. vietu A16+ klasē.

Savās pirmajās motokrosa sacensībās šosezon, startējot A25+ klasē, piedalījās Raivis Bensons. Šo sacensību uzdevums bija sajust sacensību garšu un pārbaudīt savus spēkus braucienos. Lai arī kvalifikācijā tika uzrādīts viens no lēnākajiem apļa laikiem, braucienos 28. un 32. vieta, A25+ klasē iegūstot 5. vietu.

A30+ klasē startēja šīs klases līderi Mareks Lavrovs un Ronalds Baldiņš. Lai arī Marekam joprojām nav līdz galam izdevies sadziedēt kājas traumu, kvalifikācijā viņš spēja uzrādīt 5. ātrāko apļa laiku. Abos braucienos uzrādīts lielisks starts, bet brauciena gaitā zaudētas pozīcijas un finišā 5. vietas. Dienas kopvērtējumā pjedestāla augstākais pakāpiens A30+ klasē. Ne visai veiksmīgs 1. brauciena starts izdevās Ronaldam Baldiņam, jo pirmajos lēcienos gaisā iznāca saķerties ar konkurentu. Brauciens iesākts no beigām, bet finišā 14. vieta, atrodoties 3. pozīcijā starp A30+ klases pārstāvjiem. 2. brauciena starta līkumā, atrodoties kā līderim, arī braucienu izdevās finišēt 1. vieta, kas dienas beigās ļāva kāpt uz pjedestāla 2. pakāpiena, piekāpjoties vienīgi savam komandas biedram Marekam. Pēc aizvadītiem četriem Kausa posmiem Mareks joprojām atrodas līdera pozīcijā.

Savus spēkus trasē, sacenšoties ar Pasaules ātrāko blakusvāģu ekipāžu – Baksu un Stupeli, pārbaudīja mūsu blakusvāģu ekipāža Alvis Tribockis un Kaspars Krievs. Šodien veiksmīgais skaitlis ekipāžai izrādījās 7., uzrādot 7. apļa laiku kvalifikācijā un 7. pozīcijā finišējot abus braucienus. Dienas kopvērtējumā tomēr tikai 9. vieta. Alvis & Kaspars šobrīd Latvijas čempionāta blakusvāģu kopvērtējumā atrodas 5. vietā.

Prestižajā MX2 klasē pie starta devās Andis Valts un Dmitry Uritskiy. Šoreiz šī klase bija plaši pārstāvēta, tajā startējot 25 sportistiem. Starp 38 MX1/MX2 klases braucējiem kvalifikācijā Andim izdevās uzrādīt 15. apļa laiku, bet Dmitry – 35. 1. brauciena starts ne tik veiksmīgs sanāca Andim, jo otrajā līkumā saķeršanās ar konkurentu, pēc kā bija problēmas ar mocīša iedarbināšanu. Lai arī brauciens uzsākts no beigām, finišā 10. vieta. 2. brauciena starts veiksmīgāks un finišā 7. vieta, dienas kopvērtējumā iegūstot 7. vietu. Dmitry braucienos 20. un 22. vieta, dienas kopvērtējumā iegūstot 23. vietu. Pēc šī posma Andis saglabā 4. vietu Latvijas Čempionāta kopvērtējumā un 3. vietu Latvijas Kausa kopvērtējumā.

Nākamās sacensības jau šonedēļ Igaunijā, kur norisināsies Eiropas čempionāta posms kvadriem, kurā startēs arī mūsu komandas sportisti. Paralēli šīm sacensībām norisināsies arī Pasaules čempionāta posms blakusvāģiem, kurā startēs Elvijs Mucenieks pārī ar Kristofu Santermanu.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99