Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijā pirmo reizi notiks super enduro sacīkstes ar pasaules labāko braucēju dalību

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijā pirmo reizi notiks super enduro sacīkstes ar pasaules labāko braucēju dalību
Foto: superenduro.org

Jau drīzumā, 17. maijā, sāksies Skandināvijas rallijkrosa čempionāta "RallyX Nordic" jaunā sezona, kuras laikā pieredzēsim arī divas debijas Latvijā. Ne vien pirmo reizi viens no čempionāta posmiem norisināsies Rīgā, Biķernieku trasē, bet arī rallijkrosa sacensību programmu papildinās Latvijā līdz šim vēl neredzētas moto sacensības - super enduro.

Šī būs pirmā reize, kad "RallyX Nordic" čempionāts viesosies Latvijā (20.-21. jūlijs), kas līdzi nes arī vēl nezināmas un noslēpumainas lietas, taču jau šobrīd organizatori ir parūpējušies par pārsteigumiem - Biķernieku trasē vienā nedēļas nogalē notiks gan "RallyX Nordic" čempionāta ceturtais posms, gan arī super enduro sacensības, kurām šī būs debija Latvijā.

Super enduro šobrīd ir viena no visstraujāk augošajām moto disciplīnām pasaulē un līdzjutēju vidū tiek atzītas par vienreizēju šovu gan sportistiem, gan skatītājiem. Super enduro braucieni notiek pa īpaši sagatavotu trasi ar mākslīgi veidotiem šķēršļiem - baļķiem, riepām, grants tramplīniem, akmeņu krāvumiem un citiem, atbilstoši sacensību rīkotāja izdomai. Būtiski, ka motobraucēji sacensībās startē ar kopējo startu -tātad trasē vienlaicīgi būs iespēja redzēt cīņu ne vien ar šķēršļiem, bet arī tiešu konkurentu spēkošanos vienam ar otru.

"RallyX Nordic" laikā paredzētās super enduro sacensības notiks Biķernieku trases spīdveja stadionā, no kura tribīnēm skatītāji varēs pārredzēt ikkatru trasē notiekošo momentu. Paredzams, ka super enduro sacensībās piedalīsies gan izturīgākie braucēji no Latvijas, gan stiprākie Eiropas un pasaules līmeņa dalībnieki. Tikmēr braucieni notiks pēc rallijkrosam līdzīgas sportiskās sistēmas - sacensību diena sāksies ar kvalifikāciju, kam sekos pusfināli un finālbrauciens, kurā par uzvaru cīnīsies septiņi ātrākie un izveicīgākie motosportisti.

Provizoriskais super enduro sacensību grafiks

Sestdiena, 20.jūlijs

SākumsSesija
12:00Reģistrācija / tehniskā kontrole
13:30Treniņbraucieni
15:00Kvalifikācijas braucieni
17:30Pirmais starts

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts
RA Events