Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas enduro čempionāta sezonas atklāšanas posms notiks Ķesterciemā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas enduro čempionāta sezonas atklāšanas posms notiks Ķesterciemā
Foto: RS Photography

6. aprīlī Tukuma novadā, Ķesterciema "Bušu karjerā" un tā apkārtnē notiks Latvijas čempionāta pirmais posms enduro.

Enduro sezonas atklāšana Ķesterciemā ir jau kā tradīcija. Katru gadu marta beigās vai aprīļa sākumā sacensības sākas tieši šeit, “Bušu karjerā”. Trase enduro sportistiem ir zināma. Tā ir interesanta, tehniska un tās smilšu segums sacensības padara vēl aizraujošākas. Šogad trasē lielas izmaiņas nav plānotas. Būs pārbrauciens un divi ātruma testi – enduro un Cross Country.

Sacensību organizators Arvis Bumbiers: “Trase šogad ir netipiski mitra. Strādājam pie tā, lai mitrās vietas no trases tiktu pēc iespējas izslēgtas. Pārbraucieni būs salīdzinoši vienkārši, bet testos gan nāksies iespringst.”

Sacensībās ir aicināti piedalīties arī absolūtie iesācēji, braucēji, kuri ne reizi nav startējuši sacensībās, bet gribētu izmēģināt savus spēkus enduro trasē. Būs arī Open klase, kurā varēs startēt ar motokrosa motociklu. Tā būs “Motosports Racing Team” balvas izcīņa. “Ķesterciemā enduro sacensību trasē nav iekļauti koplietošanas ceļi, līdz ar to sacensībās drīkst piedalīties ar motociklu, kas nav paredzēts braukšanai pa koplietošanas ceļiem. Pieprasījums pēc šīs klases ir, tāpēc to iekļausim. Visi laipni aicināti 6. aprīlī Ķesterciemā!” saka Arvis Bumbiers

Atgādinām, ka Latvijas čempionāta un kausa otrais posms Cross Country notiks Ķesterciemā, visi tie sportisti, kuri būs startējuši enduro, būs jau daļēji iepazinuši arī Cross Country trasi.

Sacensību nolikums un reģistrācija: https://www.licences.lv/events?disc... līdz 5. aprīļa plkst. 14.00.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF preses sekretāre