Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Igaunijas motokrosa hallē "Adrenalin Arena" sacensības noslēguši jaunie sportisti no Latvijas

Juris Grīns
Juris Grīns

Igaunijas motokrosa hallē "Adrenalin Arena" sacensības noslēguši jaunie sportisti no Latvijas
Foto: lamsf.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē Igaunijas pilsētiņā Somerpalu norisinājās jau tradicionalais bērnu un jauniešu motokrosa "Adrenalin Arena Cup 2015 for KIDS" pirmais posms.

"Adrenalin Arena" ir vienīgā šāda veida specializētā būve austrumeiropā, kura sevī ietver trasi (platība futbola laukuma lielumā, kas ir viegli transformējama), tribīnes 700 skatītājiem, sportistu un tehnikas stāvvietas, remontzonu, vīriešu un sieviešu ģērbtuves ar dušām un labierīcībām, pirti, zāli fiziskam nodarbībām, moto muzeju un administratīvās telpas. Celtne ir ļoti moderna un neticami, ka šī lieliskā arēna ir uzcelta pilsētiņā ar 2000 iedzīvotājiem. Protams, šī arēna dod ienākumus pašvaldībai un vietējiem iedzīvotājiem, jo uz turieni ceļu mēro sportisti un viņu apkalpojošais personāls no Latvijas, Lietuvas, Somijas, Zviedrijas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas un protams Igaunijas.

Tātad, uz šīm sacensībām no motokluba CAMK Latgale nolemj doties Leonards Neicenieks, Evelīna Galeja, Ēriks Caunišs, Rainers Timko un Valters Logins.

Pirmie kvalifikācijas braucienus uzsāk 50cm3 junioru klases braucēji un šajā klasē startē divi censoņi no motokrosa komandas CAMK Latgale – Leonards Neicenieks un Evelīna Galeja. Tā kā braucēju ir daudz, viņi tiek sadalīti uz kvalifikāciju divas apakšgrupās - A un B. Izrādās, ka abi braucēji tiek iedalīti vienā apakšgrupā – A grupā. Daudziem par izbrīnu abi mazie savā apakšgrupā kvalificējās ar ļoti labu laiku. Leonardam otrais labākais laiks un Evelīnai trešais labākais laiks. Tā kā A kvalifikācija izrādījās ātrāka nekā B, attiecīgi arī fināla braucieniem tiek izcīnītas otrā un trešā starta pozīcija. Pirmajā braucienā Leonardam galīgi nepaveicās ar startu un braucienu uzsāk kā priekšpēdējais, tad otrajā trases pagriezienā saķeršanās ar konkurentu un atkal zaudēts laiks, finišā piektā vieta. Evelīna pirmajā braucienā piedzīvo kritienus un finišā septītajā vietā. Otrajā braucienā abi aizvada vienkārši izcilu braucienu atzīst tikai igauņu braucēja Sebastian Leok pārākumu. Leonards otrais, Evelīna trešā. Šis rezultāts Leonardam kopvērtējumā dod goda pjedestāla 3.vietas pakāpienu, Evelīnai kopvērtējumā 5.vietu.

50 cm3 klasē dalību ņem Ēriks Caunišs. Neskatoties uz spēcīgo konkurenci (igauņu braucēji pirms šīm sacensībām rīkoja vairāku dienu treniņnometni, kurā trases viltības iepazina līdz pēdējam sīkumam), Ēriks apņēmības pilns dodas uz kvalifikāciju. Izbraucot pāris apļus, apskatot trasi, Ēriks nolemj doties “lidojošajā” aplī un, veicot pārliecinoši gandrīz visu apli, kļūdās tramplīnu sekcijas pēdējā tramplīnā . Diemžēl tiek piedzīvots smags kritiens, labi, ka bez nopietnām traumām. Uz pirmo braucienu izbrauc pārvarot stipras sāpes un finišē devītajā vietā, otrajā jau sāpes ir mazinājušās un rezultātā 7.vieta, kura kopvērtējumā nodrošina arī septīto vietu.

65 cm3 klasi CAMK Latgale komandu pārstāvēja Rainers Timko. Jau pirms startiem varēja redzēt ka Raineram šodien nebūs braucamā diena. Diemžel kvalifikācijas braucienā tiek piedzīvots kritiens tieši tur pat kur krita Ēriks un traumēta roka, līdz ar to neiekļūst arī A finālā. B finālu Rainers nobrauc 5 vietā.

85 cm3 klasē dalību ņem viens no mūsu pieredzējušākajiem un titulētākajiem braucējiem - Valters Logins. Kvalifikācijā izcīnīta 5.starta pozīcija, jāpiebilst, ka pirmie pieci sportisti uzrāda kvalifikācijas laikus vienas sekundes robežās. Šādi kvalifikācijas rezultāti liek saprast, ka rezultāts būs par 90% no starta. Pirmajā braucienā starts padodas lieliski un izcīnīts „HOLESHOT”. Pusi no pirmā brauciena Valters aizvada līdera lomā, bet no brauciena vidus līdera lomu pārņem Henry Vesilind kurš ir it sevišķi spēcīgs šādās trasēs. Pirmais brauciens tiek noslēgts otrajā vietā. Otrais brauciens tiek uzsākts ar kļūdu startā un brauciena vidū tiek piedzīvots kritiens, finišā iebraucam 4.vietā. Kopvērtējumā Valters kāpj uz goda pjedestāla trešās vietas pakāpienu.

Šim sacensību seriālam ir atlikuši vēl divi posmi kuri norisināsies “Adrenalin ARENA” 2015. gada 2. janvārī un 20. martā.

Izmantotie resursi:
Aktuāli - LaMSF