Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kaspars Jonass: "Bija ļoti nepareizi Nāciju kausu rīkot tikai nedēļu pēc pēdējā PČ posma"

Kaspars Jonass: "Bija ļoti nepareizi Nāciju kausu rīkot tikai nedēļu pēc pēdējā PČ posma"
Pauls Jonass
Foto: Gints Ivuškāns/f64

Pēc Nāciju kausa izcīņas Francijā, kurā Latvijas motokrosa komanda ieguva 19. vietu, savas domas par sacensībām izteica gan paši sportisti, gan komandas pārstāvji.

Matīss Karro (MX Open klase):

Pirmā brauciena pirmā apļa beigās sāka nevilkt mocis, nevarēju lēkt nevienu lēcienu un tāpēc nācās iebraukt boksos. Pēc tam, dzenoties pakaļ pārējiem, sekoja kritiens, kā rezultātā nācās izstāties un laicīgi sagatavoties pēdējam braucienam. Otrajā braucienā izdevās labs starts un jutos labi, taču spēka pietika tikai pirmajām 15 minūtēm. Man noteikti pietrūkst šī gada GP pieredzes ar garajiem braucieniem, jo bija grūti sadalīt spēkus vienmērīgi. Arī Anglijas čempionātā braucienu ilgums ir 20 minūtes plus divi apļi. Ar startu kopumā apmierināts, kaut gan labi saprotu, ka varēja būt labāk. Par nākotnes plāniem vēl pagaidām neko negribu stāstīt.

Dāvis Ivanovs (MXGP klase):

Pirmais starts izdevās ideāls. Pašam bija pārsteigums, ka esmu otrais. Biju priecīgs, ka Barcia nebrauc no manis prom tik ātri kā no staba. Viņš bija ātrāks, bet varēju izsekot līdzi. Tomēr, līdz ar augsto pozīciju, tika uzdzīts arī mazliet stress un braucu stīvām rokām. Tad mani pirmā apļa beigās apdzina Townley un vienā no līkumiem dēļ viņa manevra pēkšņi nācās mainīt špūri, kā rezultātā kāja ieķērās zemē un kritu. Sajutu sāpes cirksnī un, kamēr piecēlu moci, braucienu nācās turpināt no kādas 18.vietas. Pēc tam trešajā aplī atkal sekoja kritiens, taču pēc tā diezgan ātri atguvos un turpināju savā tempā un pat atguvu dažas pozīcijas. Noteikti pietrūkst pieredzes braukt šādās trasēs, jo bija jūtams, ka tieši nobraucienos lejā manāmi ātrāki ir tradicionālie Eiropas "kalnu džeki". Arī braucienu ilguma ziņā noteikti derētu biežāk piedalīties GP posmos, jo pēdējo reizi tik augsta līmeņa sacensībās biju braucis Ķegumā.

Paula Jonasa (MX2) tēvs Kaspars Jonass:

Jau sestdienas treniņos bija redzams, ka Pauls vēl nav aklimatizējies un tad, kad viņam tika pateikts, lai lieki neriskē, tik un tā sekoja kļūdas. Jau KTM komandas vadība ieteica kārtīgi apdomāt, vai ir vērts sevi mocīt, jo uz kārts var būt likta Paula turpmākā karjera, par piemēru minot Herlingsa izmisīgos pagājušā gada centienus pēdējā posmā Meksikā izraut čempiona titulu. Iespējams, tieši tas viņam arī patraucēja, lai šogad pienācīgi sagatavotos sezonai. Uzskatu, ka bija ļoti nepareizi šogad Nāciju kausu rīkot tikai nedēļu pēc pēdējā posma. Kā zināms, visiem sportistiem nav vienāda fizioloģija un dažs šos pārlidojumus un laika zonu maiņas pārcieš labāk, cits sliktāk. Pauls vēl ir jauns nav jēgas viņu pārlieku mocīt. Jau šīs sezonas sākumā pēc Argentīnas posma Paulam bija grūti ielekt atpakaļ savā labākajā fiziskajā kondīcijā. Tagad Paulam būs mēnesi atpūta, pēc kuras jau oktobra beigās viņš atgriezīsies Beļģijā, lai sāktu gatavoties nākamajai sezonai.

Izlases ģenerālmenedžeris Mareks Segliņš:

Pēc sestdienas likās, ka nepatikšanu limits jau būs izsmelts, bet svētdiena parādīja ko citu. Uzskatu, ka šajās Nācijās mums vienkārši pietrūka veiksmes. Nekad nav bijis tā, ka jau kvalifikācijas braucienos krīt visi trīs mūsu sportisti. Gribu pievienoties Kaspara teiktajam par to, ka pārāk ātri pēc čempionāta beigām tiek rīkots Nāciju Kauss, kas notiek pavisam citā kontinentā. Ir mazliet rūgtums, jo ar šo sastāvu bija pilnīgi reāli iekļūt kopvērtējuma labāko desmitniekā.

Komandas konsultants Kristers Serģis:

Zinot visu to, kā nedēļas nogalē neveicās, uzskatu, ka rezultāts nav nemaz tik slikts. Uzskatu, ka abi ierindā palikušie parādīja cienīgu sniegumu, jo gan Dāvis ar savu lielisko startu pirmajā braucienā, cīņas sparu turpinājumā, kā arī Matīss ar savu ātrumu otrajā braucienā pierādīja, ka ir spējīgi konkurēt ar pārējiem.

Komandas konsultants, "Rodeo MX Team" vadītājs Arvis Sanders:

Zinot visu lietu stāvokli, neredzu iemeslu lai būtu bēdīgs, jo rezultāts nemaz nav tik slikts. Galvenais, ka visiem ir pozitīvs noskaņojums un ar tādu arī varam noslēgt sezonu, lai gatavotos nākamajai.

  +2 [+] [-]

, 2015-09-27 22:03, pirms 9 gadiem
Apstākļi tak visoem vienādi... Jonass tak vel jauns un karro traumu daudz. Tas ari visu izsaka. Nakamfad būss labāk. Es vismaz ceru

  +1 [+] [-]

, 2015-09-27 22:20, pirms 9 gadiem
No vienas puses piekritu Kasparam,no otras puses ne,jo visiem jau noteikumi vienadi un trase ari...Katrs otrais vareja blaut,ka tas nav labi,nevienam jau nav viegli,bet tads ir sports,cerams ka organizatori nems to vera...

  +1 [+] [-]

, 2015-09-27 22:22, pirms 9 gadiem
markkomartins rakstīja: Apstākļi tak visoem vienādi... Jonass tak vel jauns un karro traumu daudz. Tas ari visu izsaka. Nakamfad būss labāk. Es vismaz ceru
Jonass solijas smagi stradat,un treneties,bus jauns treneris,jo Everts bus Suzuki,bet Smets kas vadija Belgiju sogad Nacijas,bus KTM...redzesim,ka vins strada un kada ir vina darba etika...

  +1 [+] [-]

, 2015-09-27 23:12, pirms 9 gadiem
Negribu nevienam pārmest, bet tiešām gaidīju no mūsu čaļiem daudz vairāk. Apstākļi visiem braucējiem līdzīgi ja kāds jūt, ka nevar ir taču kas aizvieto T.Macuks manuprāt uz sezonas beigām rādija atzīstamu sniegumu. Kārtējo reizi "lēnie" igauņi mums parādija kā ir jāgāž. Līdzīgi kā leiši basītī-Žirga Galvas.

     [+] [-]

, 2015-09-27 23:25, pirms 9 gadiem
Latvijas Nāciju kausa izlase komentē sniegumu...

reizi stundā liksim tagad šo?

     [+] [-]

, 2015-09-28 00:49, pirms 9 gadiem
Kad būs b/v nācijās?

  +2 [+] [-]

, 2015-09-28 07:45, pirms 9 gadiem
Ir sagremots viss un gribu pateikt, ka ir ok.. Matīsa otrais brauciens bija tāds ka prieks skatīties (pirmās 15 min). Dāvis nobrauca savā līmenī. Paulam nepaveicās nu nekas - sezona bija smaga un daudz pozetīvu emociju mums sagādāja.
Nepatika ka nebija nekādas informācijas no komandas, bija jāmeklē pa soctīkliem kas notiek. Segliņš bija komandas enkurs tāpat kā Kalvītis Ģinamai.. Nepatīk ka sākas taisnošanās no tētuka puses, jo apstākļi visiem vienādi.. Un velreiz komandas menedžerim ir jābūt motokrosa cilvēkam, kaut simboliski kas var dot kādu padomu atbalstu utt nevis pamācīt kā valsti jāt.. Varēja tak ielikt kau Bobkovu, Rasmani, Dzelpu vienalga kādu kas ko dara motokrosā...
Paldies džekiem (sportistiem) par emocijām.

  +3 [+] [-]

, 2015-09-28 08:22, pirms 9 gadiem
Kā nu ir,tā ir...labāk...sliktāk..tā ir tikai runāšana.Paldies par pozitīvajām emocijām!
Par jaunām uzvarām un sasniegumiem...lai veicas!

  +2 [+] [-]

, 2015-09-28 10:50, pirms 9 gadiem
Paulam ir tikai 18.gadi, un viņš ir viens no visjaunākajiem pasaules m-krosistu saimē. P..C. vicečempiona tituls, psiholoģiski ļoti grūtā sezona, no pussezonas KTM rūpnīcas vienīgais braucējs, kurš reāli palika cīņā par medāli kopvērtējumā !!!!! Tādam jauneklim tas ir milzīgs pārbaudījums un nav jābrīnās, ka uz sezonas beigām arī tādam džekam sāk sēsties baterijas. Paldies visiem džekiem, kuri cīnījās, rdīja emocijas faniem, bet rezultāts būs, par to neviens nešaubās. Un to, ko šogad izdarīja Pauls kopā ar savu komandu un tēvu, tas Latvijas sporta vēsturē tiek ierakstīts ar zelta burtiem.