Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nākamais MXGP posms jau 6. un 7. maijā Ķegumā

Juris Grīns
Juris Grīns

6. un 7. maijā pasaules spēcīgākie motokrosa braucēji jau astoto reizi pulcēsies Ķegumā, lai cīnītos par Latvijas "Grand Prix" balvas izcīņu. MXGP pasaules čempionāts motokrosā šosezon kļuvis vēl globālāks un plašāks - 2017. gada kalendārā iekļauti 19 posmi, kas notiks 17 dažādās valstīs četros kontinentos. Latvijas "Grand Prix" balvas izcīņa būs trešais no Eiropā notiekošajiem.

Cīņas par uzvarām. 2017. gadā viens no vadošajiem pretendentiem uz titulu MX2 klasē ir KTM rūpnīcas komandu pārstāvošais latvietis Pauls Jonass, kurš pašlaik atrodas kopvērtējuma līderpozīcijā. Arī prestižajā MXGP tiksies pēdējo gadu čempioni - divkārtējais pasaules čempions Tims Gajsers, astoņkārtējais pasaules čempions Antonio Kairoli, trīskārtējs MX2 klases pasaules čempions Džefrijs Herlingss un 2015. gada MXGP klases čempions Romāns Fevrē, kuru cīņas par 2017. gada MXGP klases čempiona titulu solās būt nervus kutinošas. Izņēmums nebūs arī Latvijas posms, kurš skatītāju vidū ir īpaši iecienīts lieliskā trases pārredzmības un sarežģītības dēļ, kas cīņas padara maksimāli aizraujošas. Papildus prestižajām MXGP un MX2 klasēm Ķegumā par augstākajām vietām cīnīsies arī EMX125 un EMX250 klašu braucēji no visas Eiropas. Eiropas čempionāta EMX250 klasē Latviju pārstāvēs Kārlis Sabulis un Arnolds Sniķers, savukārt EMX125 klasē - Niks Niklāvs Sūna un Rainers Žuks.

Sacensību norise. Sacensības sāksies sestdien, 6. maijā, kad MXGP un MX2 klašu sportisti aizvadīs laika treniņus un kvalifikācijas braucienus, savukārt EMX125 un EMX250 klašu braucēji aizvadīs gan laika treniņus, kas kalpos kā kvalifikācija, gan pirmos finālbraucienus. Laika treniņos sportistiem ir dotas 25 minūtes, lai uzrādītu iespējami labāku apļa laiku, proti, mērotu trasi no starta līdz finišam pēc iespējas ātrāk. Ātrāko apļa laiku īpašnieki attiecīgi ierindojas augstākās vietās, kuras nosaka secību, kādā sportisti dosies pie starta barjeras kvalifikācijas braucienā. Sekojošais kvalifikācijas brauciens ir 25 minūšu ilga sacīkste, kurā sportisti no brīža, kad krīt starta barjera līdz pat mirklim, kad tiesnesis gaisā pacēlis rūtoto karogu, cenšas ierindoties pēc iespējas augstākā pozīcijā, spēkojoties ar konkurentiem. Kvalifikācijas brauciena rezultāti ir analogi secībai, kādā motosportisti nākamajā dienā stāsies pie starta barjeras. Tāds pats princips attiecas arī uz Eiropas čempionātā startējošajiem sportistiem, kuri papildus iepriekš minētajiem kvalifikācijas braucieniem jau sestdien stāsies pie starta barjeras, lai aizvadītu pirmo finālbraucienu, kas attiecīgi sāksies plkst. 15:30 EMX125 klasei un 17:45EMX250 klasei.

Svētdien, 7. maijā, plkst. 9:45 tiks aizvadīts EMX125 klases otrais brauciens, savukārt 11:30 pie starta barjeras stāsies EMX250 klases sportisti. Drīz pēc tam sāksies 30 minūtes un divus apļus ilgstošie finālbraucieni MX2 un MXGP klasēm. Kā pirmie plkst. 13:00 uz pirmā finālbrauciena startu dosies MX2 klases pārstāvji, otrajam finālbraucienam sākoties 16:00, bet 14:00 un 17:00 spēkiem mērosies karaliskajā MXGP klasē startējošie motosportisti. Pēc finālsacensību beigām notiks svinīgas apbalvošanas ceremonijas, kurās labākie atlēti saņems čempionāta piemiņas trofejas un tiks atskaņotas uzvarētāju pārstāvēto valstu himnas.

Pusdienošanas iespējas un citas aktivitātes. Visā sporta kompleksa "Zelta Zirgs" teritorijā būs pieejami dažādi stendi, kur iegādāties gan ēdienu, gan dažādus motosportā vadošo zīmolu (Yamaha, FOX, ut.t.t.) apģērbus un aksesuārus, kā arī motociklu rezerves daļas. Faniem būs iespēja iegūt savu elku autogrāfus un plakātus, kā arī uzņemt foto gan apmeklējot īpaši šim nolūkam paredzētās autogrāfu sesijas, par kurām katra komanda līdzjutējus informē ar sociālo tīklu starpniecību, gan dodoties aplūkot dalībnieku laukumu jeb "paddock". Mototrases teritorijā tiks piedāvātas dažādas izklaides iespējas visām vecuma grupām. Pasākuma teritorijā aizliegts ienest pārtiku un dzērienus.

Biļešu iegāde. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas mājaslapā Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU..., kā arī "Biļešu Serviss" kasēs visā Latvijā. Ierodoties sporta kompleksā, izdrukāto biļeti pie biļešu kasēm būs iespējams iemainīt pret aproci, ar kuru iekļūt pasākuma norises teritorijā. Biļetes pie kasēm būs iespējams iegādāties arī sacensību norises laikā. Ir iespēja iegādāties arī īpašās KSM VIP biļetes, kas nodrošina ieeju MXGP norises vietā un MXGP dalībnieku nometnē, kā arī iespēju apmeklēt KSM terasi, kura atrodas trases iekšpusē un no kuras paveras skats uz trasi. VIP biļete nodrošina arī pieeju KSM VIP restorānam ar pusdienu piedāvājumu un dzērieniem, ko nodrošinās ēdināšanas uzņēmums "Lido"; no restorāna paveras lielisks skats uz starta vietu, taču sacensības būs iespējams vērot arī ar TV translācijas starpniecību. KSM VIP paketē iekļauta arī auto stāvvieta netālu no mototrases.

Auto stāvvietas. Sporta kompleksa teritorijā būs pieejamas automašīnu stāvvietas, kuru biļetes būs iespējams iegādāties uz vietas par 5€; motocikliem stāvvieta bez maksas. Iespējams iegādāties arī VIP auto stāvvietas biļeti, kura maksās 20€; VIP auto stāvvieta atrodas blakus ieejas vārtiem pasākumā, lai kājām nebūtu jāmēro liels attālums līdz trasei. Iespējams iegādāties arī kempinga vietu, kuras biļetes cena - 25€. Iebraukšana kempingā sāksies 4.maijā no 12:00 līdz 21:00, 5.maijā no 9:00 līdz 24:00, 6. un 7. maijā - no 6:00 līdz 24:00.

Sociālie tīkli. Informāciju un dažādus ar MXGP of Latvia saistītus jaunumus iespējas atrast gan "www.mxgplatvia.lv", gan mūsu Twitter, Instagram un Facebook lapās. Plašāka informācija par pasaules čempionāta norisi, sportistiem un komandām pieejama vietnē "www.mxgp.com". Neskaidrību gadījumā ar mums iespējams sazināties ar e-pasta starpniecību, rakstot uz "mxgplv@gmail.com".

Informāciju sagatavoja:
Nikola Serģe

     [+] [-]

, 2017-04-26 13:40, pirms 7 gadiem
Macuks, Ivanovs, Drevinskis nestartēs?