Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brāļiem Reišuļiem augsti panākumi Nīderlandes motokrosa čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Brāļiem Reišuļiem augsti panākumi Nīderlandes motokrosa čempionātā
Brāļi Reišuļi. Foto: Reišulis MX

Aizvadītās nedēļas nogalē ar panākumiem motokrosa sacensībās Nīderlandē startēja brāļi Reišuļi. Abi aizvadīja ļoti veiksmīgus braucienus, bija starp ātrākajiem un kāpa uz pjedestāla.

Nīderlandes motokrosa čempionāta pirmais posms norisinājās Millas mototrasē. Tās abiem jaunajiem censoņiem bija pirmās sacensības šosezon.

Jānis Mārtiņš Reišulis, kuram pirmdien apritēja 11 gadi, uz starta izgāja 85 kubikcentimetru klasē motocikliem ar mazajiem ratiem un spēja uzvarēt. Kopā ar šīs klases sportistiem Holandes čempionāta sacīkstēs brauca arī 65 kubikcentimetru klase ar lielajiem ratiem. Jānis pirmajā braucienā piekāpās tikai vienam no pretinieku klases sportistiem, kamēr savā klasē bija pirmais, bet otrajā braucienā jau uzvarēja absolūtajā vērtējumā, tuvāko sekotāju finišā pārspēja par 11 sekundēm un nodrošināja pirmo vietu arī summā. Uz starta stājās vairāk par 30 jaunajiem censoņiem.

Tikmēr vecākais brālis Kārlis Alberts Reišulis startēja 85 kubikcentimetru klasē motocikliem ar lielajiem ratiem, cīnoties ļoti iespaidīgā konkurencē, ko sastādīja vairāk par 60 braucējiem. A grupas pirmajā finālbraucienā jaunais sportists sākotnēji bija atkritis ārpus pirmā desmitnieka, bet aizcīnījās līdz trešajai vietai, kamēr otrajā braucienā sākotnēji vienubrīd bija pakāpies uz otro vietu, bet atkal finišēja trešais. Summā viņam otrā vieta.

Abus brāļus trenē pasaules motokrosa čempionātā pieredzi ieguvušais Roberts Justs.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro