Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Freibergs: "Uzvaru lielā mērā izšķīra tas, ka Aizputes trase ir tehniskāka"

Freibergs: "Uzvaru lielā mērā izšķīra tas, ka Aizputes trase ir tehniskāka"
Foto: Rolands Rudītis, rrfoto.lv

24.jūlijā Aizputē Lažas moto trasē notika ''Battery Superkauss'' 2011.gada sezonas ceturtais posms. Par uzvarētāju prestižajā MX Pro klasē pārliecinoši kļuva Lauris Freibergs no „Pure Chocolate FFF Vītols” komandas, uzvarot visus trīs braucienus un izvirzoties vadībā kopvērtējumā.

"Šodien jutos labi, sniegums bija stabils, labi sapratos ar trases elementiem. Jāsaka, ka ātrākais aplis deva pašpārliecinātību par sevi un ticību saviem spēkiem, protams, arī meistarībai bija liela nozīme,” savus panākumus komentēja Lauris Freibergs. “Pirms sacensībām Aizputē biju aizvadījis divus treniņus, no kuriem abi bija praktiski pusgatavā trasē. Uzvaru lielā mērā izšķīra tas, ka Aizputes trase ir tehniskāka. Milzīgs prieks ne tikai par savu, bet vēl lielāks par komandas izcīnīto uzvaru tik spēcīgā konkurencē – par to paldies viņiem un arī mūsu atbalstītājiem.” Ar patiesu prieku un gandarījumu Lauris novērtē arī fantastisko fanu atbalstu trases malā, kas ar katru posmu kļūst arvien lielāks, kā arī to, ka gan Aizputes trase, gan Latvijas motokross kopumā piedzīvo attīstību.

2.vietā MX Pro klasē Aizputē palika Laura lielākais konkurents par čempiona titulu Dāvis Līvs (Motokurzeme). “Trešajā braucienā vienā līkumā bija neliels kontakts ar Lauri, „piegūlos”, cēlos augšā un rāvu, cik varēju. Biju aizbraucis līdz 3.vietai, taču pēc nelielas kļūdas paliku ceturtais. Starts šodien bija diezgan noteicošs, trases segums bija špūrains. Ātrums man bija labs, bet šoreiz pietrūka veiksmes. Ir, uz ko tiekties nākamajās reizēs. Tas, ka man šoreiz neizdevās apsteigt Lauri, dos spēku un uzmundrinājumu strādāt vēl smagāk un sasniegt savu mērķi – kļūt par 2011.gada MX Pro klases čempionu,” apņēmības pilns ir Dāvis. “Lauris šodien bija ātrs! Visu cieņu!” atzīst un novērtē Dāvis, un nobeigumā saka lielu paldies visiem saviem sponsoriem un atbalstītājiem.

Kvadri Pro klasē kopvērtējumā ātrākais bija Edgars Meņģelis (Rodeo MX Racing Team), kurš uzvarēja visus trīs braucienus. “Galvenais uzvaras priekšnoteikums šodien bija nekļūdīties kā citās sacensībās iepriekš, nebraukt agresīvi, bet mierīgi, savā tempā tikt līdz galam. Otrā brauciena vienā no lēcieniem, apdzenot Imantas Tamuliunas, gandrīz atkal uzlēcu viņam virsū, bet viss beidzās veiksmīgi. Svarīgi šodien arī bija izcīnīt punktus komandas kopvērtējumā – tas arī izdevās,” pēc starta Aizputē komentēja Edgars.

Kvadri Pro klasē 2.vietu izcīnīja lietuvietis Imantas Tamuliunas (Motosports-Elkšņi Racing Team), 3.vietā Agris Neija (Pure Chocolate FFF Vītols), 4.vietā Rinalds Dišlers-Kirilko (Motosports – Elkšņi Racing Team), 5.vietā Kristaps Smiltnieks (Rodeo MX Racing Team).

MX 30+ klasē ''Battery Superkauss'' ceturtā posma kopvērtējumā 1.vietu izcīnīja Arvis Sanders (Rodeo MX Racing Team), 2.vietā ierindojās Ainārs Soks (Rodeo MX Racing Team), trešais Gints Uzars (Pure Chocolate FFF Vītols), 4.vietā Raivis Krastiņš (MX4 Dobele), 5.vietā Intars Janbergs (Saldus motoklubs).

Jaunāko dalībnieku klasē MX 7+ 1.vietu, uzvarot visos trīs braucienos, pārliecinoši izcīnīja Tomass Šileika (Motosports – Elkšņi Racing Team), kurš pēc sacensībām atzina, ka „galvenais bija precīzi un stabili nobraukt, tad jau rezultāts pats atnāk. Pirmajā aplī bija mazliet jāiespringst cīņā ar saviem konkurentiem, bet pēc tam jau aizgāja samērā brīvi. Trase bija diezgan laba, arī interesanti elementi, tikai lietus pirms sacensībām mazliet patraucēja.”

2.vietā MX 7+ klasē Kristers Drevinskis (Motokurzeme), 3.vietā Nauris Miķelsons (Rodeo MX Racing Team), 4.vietā Ralfs Guļevskis (VV Moto Racing Team), 5.vietā Elgars Jonass (Pure Chocolate FFF Vītols).

Pateicoties Latvijas dzelzceļa Ritošā sastāva servisa atbalstam, MX7+ klases sportisti, kuri startē ar 65cc motocikliem, tiek vērtēti atsevišķi un: 1.vietā Kārlis Kalējs, otrais Rainers Žuks, trešais Kaspars Puzāks.

MX 13+ klasē ''Battery Superkauss” ceturtā posma kopvērtējumā pārliecinoši uzvarēja Gints Filipsons (Motokurzeme), uzvarot visos trīs braucienos. „Biju ļoti sakoncentrējies, gatavojos, un uz Aizputi braucu ar mērķi uzvarēt,” uzreiz pēc iegūtās uzvaras iespaidiem dalījās Gints. Jautāts par to, kā viņam izdevās tik pārliecinoši uzvarēt, viņš atbild, ka “mazliet uz dullumu visus paņēmu – satrakojos un aizgāju garām!” Gints saka paldies tētim un Normundam Jansonam, kas palīdzēja gatavoties šim posmam, jo pazīstamā trenera padomi ļoti noderējuši brauciena laikā un sekmējuši uzvaru.

Gintam Filipsonam piekāpās Jānis Riters (Motokurzeme), kurš izcīnīja 2.vietu, 3.vietu ieguva Jānis Igaunis (MX Ādaži), 4.vietā Jurģis Žukas (VV Moto Racing Team), 5.vietā Reinis Čudarāns (MX Ādaži).

Jauniešu ''Battery Superkauss'' Specbalvu, pateicoties Latvijas dzelzceļa Ritošā sastāva servisa atbalstam, izcīnīja Uldis Spulle, otrais Renārs Vilnis, trešais Rihards Ginters. Šī balva izveidota ar nolūku veidot vidi, kur bērniem un jauniešiem ir iespēja attīstīt savu meistarību motokrosā.

Kvadri 14+ klasē ceturtajā ''Battery Superkauss'' posmā ātrākais bija Ralfs Reinfelds (MX Sumata – Vilders Team). „Īstenībā šī diena sākās pavisam neveiksmīgi, jo, apbraucot divus ar pus apļus kvalifikācijā, jaunais mocītis nojuka. Nācās vilkt āra rezerves moci, kas kalpo jau kādus trīs gadus. Starti pārsvarā man nesanāca, otrajā braucienā pats īsti nevarēju sakoncentrēties, bet trešajā braucienā bija tikai viena doma – ja no starta neaiziet, tad jebkurā gadījumā jāizcīna pirmā vieta,” pēc uzvaras komentēja Ralfs Reinfelds, kurš atzina, ka šobrīd ir ātrāks par Kvadri 14+ klases konkurentiem, solot nākamajā gadā startēt prestižajā Kvadri Pro klasē.

2.vietā Kvadri 14+ klasē kopvērtējumā ierindojās Mārcis Kārkliņš (Kurlande), 3.vietu izcīnīja Armands Kārklelis (VV Moto Racing Team), 4.vietā Valters Dišlers-Kirilko (Motosports-Elksņi Racing Team), 5.vietā Renārs Drēžis (Pure Chocolate FFF Vītols).

Komandu kopvērtējums „Battery Superkauss” Aizputes posmā: 1.Pure Chocolate FFF Vītols, 2.Motokurzeme, 3.Rodeo MX Racing Team, 4.Motosports-Elksņi Racing Team, 5.MX Ādaži.

Ar sacensību rezultātiem iespējams iepazīsties šeit: MYLAPS Results

Nākamais „Battery Superkauss” posms Kuldīgā, Upīškalna moto trasē 14.augustā


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").