Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupeļa ekipāža Holandē uzveic Hermansu un Vilemsenu

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupeļa ekipāža Holandē uzveic Hermansu un Vilemsenu
Baksa/Stupeļa ekipāža
Foto: Facebook.com/peterveitphotography

Pagājušās nedēļas nogalē tika aizvadīts Holandes čempionāta trešais posms blakusvāģu motokrosā, kas noslēdzās ar vietējā sportista Etjēna Baksa un latvieša Kaspara Stupeļa uzvaru. Sacīkstes tika aizvadītas Osas trasē.

Kvalifikācijā Bakss/Stupelis sasniedza ceturto ātrāko rezultātu, taču finālsacensības izvērtās vēl daudz rezultatīvākas.

Pirmā brauciena sākumā vadību pārņēma Julians Veldmans un Glens Jansenss, kamēr Bakss ar Stupeli pēc starta pacēlās uz trešo vietu, atbīdot aiz sevis kvalifikācijas uzvarētājus Danielu Vilemsenu un Robiju Baksu. Sacīkšu vidū Baksa ekipāža pārņēma vadību un aizbrauca līdz finišam neuzveikta. Veldmans drīz pēc tam izstājās, līdz ar to Vilemsens finišēja otrais, atpaliekot 33 sekundes. Trešo vietu izcīnīja pasaules čempionāta vicelīderi Koens Hermanss un Nikolā Musē.

Otrajā braucienā jau no starta Bakss/Stupelis aizbrauca kā līderi, noturot pirmo vietu līdz finišam. Visu sacīkšu garumā otrajā vietā atradās Hermansa ekipāža, kas finišēja astoņas sekundes aiz uzvarētājiem. Tikpat stabili trešajā pozīcijā turējās Vilemsens, kurš tā arī finišēja.

Posmā līdz ar to Bakss un Stupelis guva maksimāli pieejamos 50 punktus un uzvarēja, aiz sevis atstājot Hermansa/Musē un Vilemsena/Baksa duetus. Tikmēr pasaules čempionāta līderi Marvins Vanlušens un Bens van den Bogārts guva sesto un ceturto vietu braucienos, summā tiekot pie ceturtās pozīcijas.

Holandes čempionāta kopvērtējumā vadību pārņēmusi Vilemsena ekipāža, bet Bakss ar Stupeli tagad pakāpušies uz otro pozīciju un līderiem zaudē tikai trīs punktus. Vēl par vienu punktu mazāk ir Hermansa ekipāžai.

Čempionāts turpināsies ar posmu 20. maijā Varseveldē.