Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas motokrosa čempionātā šosezon pieci posmi

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas motokrosa čempionātā šosezon pieci posmi
Foto: Jānis Pastars, LaMSF

Latvijas Motosporta federācija (LaMSF) ir apstiprinājusi 2019. gada sezonas motokrosa kalendārus, līdz ar to šobrīd zināmi visi datumi un trases, kur notiks šī sporta veida sacensības. Latvijas čempionāts startēs ar posmu 28. aprīlī Aizputē, bet dažas sacīkstes norisināsies vēl īsi pirms tam.

Latvijas motokrosa čempionāts, kurā startēs gan solo, gan blakusvāģu un kvadriciklu klases, pēc Aizputes posma turpināsies ar cīņām 5. maijā Apē, kur jau 46. reizi norisināsies tradicionālais "Vaidavas kauss". Reizē šis būs arī Igaunijas čempionāta posms. Savukārt "apmaiņas programmā" Latvijas čempionāta trešais posms, reizē ar Igaunijas čempionāta cīņām tiks aizvadīts 6. un 7. jūlijā Pērnavā. Pēc tam sekos sacensības 14. jūlijā Dobelē, bet finālcīņas Latvijas čempionātā startējošajiem gaidāmas 8. septembrī Cēsīs.

Gaidāmajā sezonā Latvijas čempioni tiks noskaidroti astoņās ieskaitēs - MX85, MX85B, MX Juniori 2T, MX Juniori 4T, MX2 un MX1 solo motokrosa klasēs, kā arī kvadriciklu Q Pro un blakusvāģu B/V Pro klasēs. Kopvērtējumā tiks ņemti vērā visos posmos izcīnītie punkti.

Arī Latvijas junioru un amatieru čempionātā notiks pieci posmi. Solo klasēm izveidots savs kalendārs, kas aizsāksies ar posmu 27. aprīlī Aizputē, bet blakusvāģu un kvadriciklu klasēm savs, ar sākumu 18. maijā Alojā.

Visātrāk sezona startēs Nacionālajā kausā - 20. aprīlī Pilsblīdenē. Sezonā kopumā plānoti seši posmi.

Retro čempionātā šogad paredzēti pieci posmi, ar sākumu 18. maijā Alojā, bet "Zelta mopēda" čempionāts iesāksies ar sacīkstēm 27. aprīlī Aizputē, un tas būs pirmais no plānotajiem astoņiem posmiem.

2019. gada motokrosa sezonas kalendārs: https://bit.ly/2Tz0eOg

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro