Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vēl divi vadošie MXGP braucēji nevarēs uzsākt sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Vēl divi vadošie MXGP braucēji nevarēs uzsākt sezonu
Džordi Tiksjē
Foto: racerxonline.com

Pasaules motokrosa čempionāta sākums secen ies vēl diviem augstākās klases braucējiem - savainojumu dēļ uz starta pagaidām neredzēsim gan Džordi Tiksjē, gan Arnū Tonusu.

"BOS GP" komandas sportists Džordi Tikjsē bija dalībnieku sarakstā uz nesen Lielbritānijā notikušo "Hawkstone International" motokrosu, bija ātrs kvalifikācijā, taču finālbraucienos nestartēja. Vēlāk kļuva zināms, ka francūzis sajutis sāpes rokā, drošības apsvērumu dēļ nolemjot nestartēt, lai būtu drošs, ka uz pasaules čempionāta pirmo posmu Argentīnā būtu vislabākajā formā.

Pēc ārsta apmeklēšanas Parīzē noskaidrojies, ka plaukstas locītavas sāpju iemesls bijis traumēta cīpsla, līdz ar to viņam tika veikta operācija. Šobrīd nav zināms, cik ilgu laiku prasīs atlabšana, bet oficiālais paziņojums liek noprast, ka sezonas pirmo daļu 2014. gada MX2 klases pasaules čempions Tiksjē būs spiests izlaist. Argentīnā "BOS GP" sastāvā līdz ar to brauks nesen nolīgtais krievu sportists Jevgēņijs Bobriševs.

Tāpat sezonas pirmo daļu būs spiests izlaist šveicietim Arnū Tonusam. Nesen Francijā, Lakapelles trasē notikušajā starptautiskajā motokrosā viņš izsita plecu, kā rezultātā bija nepieciešama ķirurgu iejaukšanās. Tāpat kā Tiksjē, arī viņš ziemā bija smagi trenējies, lai par 100 procentiem būtu gatavs sezonai, tomēr kādu laiku startēt nevarēs.

"Wilvo Yamaha MXGP" komandā līdz ar to pagaidām brauks šveicietis Džeremijs Sīvers un brits Šons Simpsons, bet Tonusa vieta nevienam netiks atvēlēta līdz braucējs būs atlabis.