Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass Spānijas MXGP posmu noslēdz septītajā vietā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass Spānijas MXGP posmu noslēdz septītajā vietā
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

Aizvadot stabili arī otro braucienu pasaules motokrosa čempionāta otrajā posmā Spānijā, Paulam Jonasam izdevās tikt pie septītās vietas, kas arī summā šodien deva septīto rezultātu. Abos braucienos nepārspējams bija mājinieks Horhe Prado, kurš MXGP klasē uzvarējis jau otro posmu pēc kārtas. MX2 kategorijā otrā uzvara divos posmos Kajam de Volfam.

Kā ziņojām iepriekš, pirmo braucienu Jonass bija noslēdzis astotajā vietā, kamēr no starta līdz finišam vadībā atradās spāņu sportists Prado no "GasGas" komandas, neatstājot sāncenšiem nekādas cerības.

Arī otrajā braucienā Prado izcēla startu. Viņam pēc pirmajiem līkumiem sekoja Tims Gajsers, Romēns Fevrs, Džefrijs Herlingss un Kalvins Vlānderens, kamēr Jonass vēlreiz startēja labi un iekārtojās sestajā pozīcijā. Tālāk sekoja Valentīns Guilo, Džeremijs Sīvers un Glens Koldenhofs. Maksims Reno, lai gan pirmo braucienu noslēdza, otrajā uz starta neizgāja.

Sacīkstes turpinājumā ātrs bija Koldenhofs, kurš vispirms apdzina Guilo, bet trešajā aplī arī Jonasu, atmetot latviešu braucēju uz septīto pozīciju.

Ceturtajā aplī, apdzinis Guilo, jau Jonasam uz pēdām mina Sīvers, bez lielas cīņas nokļūstot priekšā. "Standing Construct Honda" komandas braucējs tobrīd bija atkritis uz astoto vietu. Prado uz to brīdi jau bija izveidojis vairāku sekunžu pārsvaru, arī pārējie līderi savā starpā paretojušies.

Atšķirībā no pirmā brauciena, šoreiz pirmajā desmitniekā ciešas cīņas turpmākajos apļos izpalika. Sīvers ātri vien izveidoja drošu pārsvaru pār Jonasu, kurš savukārt brauca vairākas sekundes priekšā Guilo.

Sacensību otrajā daļā parādījās intriga cīņā par otro vietu, jo Fevrs vienubrīd ķēra rokā Gajseru, bet Koldenhofs bija noķēris Vlānderenu, sacenšoties par piekto vietu. Fevrs ātri vien atkāpās, bet Koldenhofs dažus apļus pirms finiša pieļāva kļūdu, krita, ātri nevarēja atsākt braukšanu un atkrita uz zemām pozīcijām. Jonasam tā bija iespēja pacelties uz septīto vietu.

Prado finišu šķērsoja sešas sekundes priekšā Gajseram, savukārt vēl pēc sešām sacīksti pabeidza Fevrs. Tālāk sekoja Herlingss, Vlānderens, Sīvers, Jonass un Guilo.

Pēc diviem posmiem sezonas kopvērtējumā Prado ir desmit punktus priekšā Gajseram, bet Fevrs atpaliek 22 punktus un ir trešais. Jonasam piektā pozīcija.

MX2 klasē otro posmu pēc kārtas uzvaru svinēja "Husqvarna" komandas sportists Kajs de Volfs. Šoreiz viņš uzvarēja pirmajā braucienā, kur aiz sevis atstāja Simonu Langenfelderu un Lukasu Kūnenu, bet otrajā braucienā piekāpās 2023. gada pasaules čempionam Andrea Adamo, kamēr trešais bija Langenfelders. Summā holandiešu braucējam De Volfam uzvara, Langenfelders otrais, bet Adamo trešais.

Čempionāta kopvērtējumā tagad De Volfam 12 punktu pārsvars pār Langenfelderu, kamēr Adamo ir trešais un zaudē 31 punktu.

Pasaules čempionāts turpināsies ar posmu pēc divām nedēļām, 7. aprīlī Sardīnijā, Riolas Sardo trasē.

2. brauciena rezultāti:

Posma kopvērtējums:

Kopvērtējums pēc 2. posma:

Pilni rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...

  +1 [+] [-]

, 2024-03-24 19:08, pirms mēneša
Bēdīgi,bet iesaistīties cīņā par pirmo trijnieku bezcerīgi.

  +3 [+] [-]

, 2024-03-24 19:09, pirms mēneša
Šodien savā vietā, Argentīna bija patīkams pārsteigums.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-24 19:15, pirms mēneša
Ja Pauls nekrīt, tad stabili var turēties 10niekā. Bet tikai turēties, jo cīnīties uz augšu diemžēl vairs nevar.

  +5 [+] [-]

, 2024-03-24 19:21, pirms mēneša
Nu lūk, tas ko teicu, ja nebūs kritienu būs rezultāts, būtu klausījies, ko viņam saka, būtu nepazaudējis vairākas sezonas.

Malacis, varu tikai apsveikt. Jā septītais, taču bez kritieniem un muļķīgām kļūdām. Būs iespēja uzlēkt augstāk uzlēks. Jāsaprot nav viņš stails top3 braucējs! Tāpēc top10 ir pat ļoti labi

Galvenais stabili un kopvērtējumā labs rezultāts neizpaliks, galvenais, brīdī kad rodas iespēja aizķert top3 vai pat uzvaru, pašam nesataisīt ziepes un noķert šo izdevību. Lai veicās.

  +3 [+] [-]

, 2024-03-24 19:28, pirms mēneša
Ja visi veseli,tad iebraukt 10kā Jonasam ir labs rezultāts.Bet man tomēr ir baigā škrobe,ka Jonasam MXGP karjera tā izvērtās!

  +3 [+] [-]

, 2024-03-24 19:31, pirms mēneša
Kāpēc tāds pesimisms? Mums ir bijuši ntie MXGP čempioni? Kāpēc nespējam novērtēt, ka mums ir braucējs šajā klasē, kurš nav statists te?

  +5 [+] [-]

, 2024-03-24 19:32, pirms mēneša
Varbūt šī nav viņa trase!Citās cīnīsies par trījnieku...varbūt!

  -1 [+] [-]

, 2024-03-24 19:37, pirms mēneša
Ja būtu Fernandes,Jago Geerts,un tas Guadagnini,tad būtu auzas!

  +3 [+] [-]

, 2024-03-24 19:48, pirms mēneša
Šodien Pauls no elites bija lēnākais, ja vien Renaux un Coldenhoff nebutu izstajušies, pie tam vēl nestartēja Guadignini, Fernandez, Forato, Geerts, Mojsdiiks, bet nu labi, ka divi stabili braucieni, jāgaida trases, kad atkal varee cinities par pjedestālu.

     [+] [-]

, 2024-03-24 19:48, pirms mēneša
Vienīgajam kam patika trase ir Prado. Mums ir regulārs top 10 braucējs mxgp. Pie labiem apstākļiem top 6 un pie savas trases top 3. Ar to ir ahujeķ ka varam skatīties tos braucienus. Jā par top 3 reg necīnīsies , bet ne leišiem ne estiem pat tādu nav. .
Beidzat smirdinàt un sekojam līdzi.

  -1 [+] [-]

, 2024-03-24 20:19, pirms mēneša
Jau kuro gadu Pauls braukā pa top-10. Būtu laiks tā ka pacelties biki augstāk.
MX2 klasē Paula sīvākais konkurents bij Jorge Prado. Abi tajā klasē bij čempioni.
Tikai Prado šobrīd ir arī lielās klases čempis. Bet Paulam līdz tam vēl patālu...

  -1 [+] [-]

, 2024-03-24 20:28, pirms mēneša
ej dillēs rakstīja: Jau kuro gadu Pauls braukā pa top-10. Būtu laiks tā ka pacelties biki augstāk.
MX2 klasē Paula sīvākais konkurents bij Jorge Prado. Abi tajā klasē bij čempioni.
Tikai Prado šobrīd ir arī lielās klases čempis. Bet Paulam līdz tam vēl patālu...
Un? Tas ir vienīgais piemērs močos, kad tas, kas kļūst par čempionu zemākā klasē,nespēj tam pietuvoties prestižākajā klasē?

     [+] [-]

, 2024-03-24 20:29, pirms mēneša
Trase šausmīgs veļas dēlis, varēja redzēt, ka Paulam briesmīgi nepatīk.

     [+] [-]

, 2024-03-24 20:35, pirms mēneša
top 10 ar iespēju līdz 7

  +1 [+] [-]

, 2024-03-24 21:19, pirms mēneša
Šajā sezonā jāmēģina mierīgāk, bez kritieniem, bet stabili, pēc diviem posmiem kopvērtējumā 5 👌

  +1 [+] [-]

, 2024-03-24 21:38, pirms mēneša
Nu te jau komentos lielākā daļa pat nav uz krosinieka sēdējuši. Ok, top 3 visās trasēs stieps uz max, Paulam gan šī trase so, so. Priecājamies, ka mums ir tāds top džeks mx. Izbaudam, jo šis ir ļoti smags sporta veids. Tas pats Herlings ir super talants, bet pārejot uz mxgp traumas sāka mocīt džeku. Nav jau f1, kur džekiem vajag uztrenēt kaklu lielajiem G. Šeit ir daudz sīkas niances, lai būtu topā. Vienu gadu, kad Fevre sitās par titulu bija dzirdēts, ka džeks bija tā trenējies sezonai kā robots, tā bija sezona, kad mauca pa priekšu Kairoli. Ļoooti smags sporta veids!!

  -2 [+] [-]

, 2024-03-24 22:27, pirms mēneša
Vispaar, pa 6.-10.vietu brauca arii Karro un Gaushis, bet tiem absoluuti nebij ne tuvu rupnicas motocikli, pat ne pirmaa komanda aiz rupnicas...
Bet Jaa, veel shogad mums ir Chalis MXGP

  +1 [+] [-]

, 2024-03-24 22:49, pirms mēneša
Trampaliins rakstīja: Vispaar, pa 6.-10.vietu brauca arii Karro un Gaushis, bet tiem absoluuti nebij ne tuvu rupnicas motocikli, pat ne pirmaa komanda aiz rupnicas...
Bet Jaa, veel shogad mums ir Chalis MXGP
nu, nu, nu - mxgp, gaušis, karro… jonass ir pasaules motokrosa elite, ko nekad neviens neteiks par tiem diviem.

     [+] [-]

, 2024-03-25 09:14, pirms mēneša
Būtu Gaušim tādi apstākļi kādi bija Jonasam.Gaušis kvalifikāciju uzvarēja ar galīgu standartu un tad Pasaules čempis bija citā līmenī.Gaušis ir kārtīgs puika,nav kā tagad 10 min un rokas pilnas.Freibergs brauca,var teikt,galīgi privāti un augstākā vieta 13 un Karro laikam tas pats.Jonass ar tagad nav rūpnīcā un rezultāts,aptuveni,tāds pats būs.Mx2 čempis pienākas viņa fāterim,nevis Paulam,jo KTM braucēji mx2 jau 2 dekādes 90 procenti ir čempi,secinājumus izdarīt paši.Un Tanels kā mauca lielajā klasē ,Jonass ne tuvu tā nemauc.Paldies,par uzmanību

  +2 [+] [-]

, 2024-03-25 09:44, pirms mēneša
motoeksperts rakstīja: Būtu Gaušim tādi apstākļi kādi bija Jonasam.Gaušis kvalifikāciju uzvarēja ar galīgu standartu un tad Pasaules čempis bija citā līmenī.Gaušis ir kārtīgs puika,nav kā tagad 10 min un rokas pilnas.Freibergs brauca,var teikt,galīgi privāti un augstākā vieta 13 un Karro laikam tas pats.Jonass ar tagad nav rūpnīcā un rezultāts,aptuveni,tāds pats būs.Mx2 čempis pienākas viņa fāterim,nevis Paulam,jo KTM braucēji mx2 jau 2 dekādes 90 procenti ir čempi,secinājumus izdarīt paši.Un Tanels kā mauca lielajā klasē ,Jonass ne tuvu tā nemauc.Paldies,par uzmanību
Cik patīkami palika kā apdirsi Paulu , uzreiz palika vieglāk.Tu kā īstens latvietis vajag visus pāriet ,nozākāt ,nosaukt par nejēgām.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-25 10:16, pirms mēneša
Es Jonasu neapdirsu,palielam fakti(baigi jau nav redzēts,ka pēc 20 min Jonass sāk tempu kurināt).Kad sāka,ka Gaušis nav elite,tad tracina.Gaušis jau nav pie vainas,ka viņš piedzima tādos laikos

     [+] [-]

, 2024-03-25 13:29, pirms mēneša
Galīgi nekorekti salīdzināt Gauša laikus ar tagadni. Tajā laikā viņš bija tops, tas skaidrs. Par Paulu. Arī ir skaidrs, ka viņam nepatīk, vai ir kāda psiholoģiska barjera, ja runa ir par cietajām, špūrainajām trasēm. Un tagad te ir divi varianti. 1. samierināties, tā ir un viss. 2. trenēties pastiprināti šajos pretīgajos apstākļos - cietajās špūrēs. Par topu kopvērtējumā vari braukt, ja esi labs visos segumos. Ja nekļūdos, Gajsers ar iepriekš smiltīs vārtījās vien, tad pilveidoja prasmes uz šī seguma, tagad tikai jākrāj tituli. Nez kāpēc Pauls neko nedara lietas labā, šī nepatika(varbut bailes) un traumas uz klona jau ir kopš MX2. Lai Paulam veicas. Būs agresivitāte, būs pjedestāli.

     [+] [-]

, 2024-03-25 13:59, pirms mēneša
Esiet tādi dīvāna pirdēji. Mxgp klase šajos laikos ir kosmiska. Cik reizes top braucēji pēc brauciena nav teikuši ka cīnoties par uzvaru ir gājuši ārpus visiem limitiem. Tas pats Herlings un Cairoli to ir minējuši. Katram cilvēkam ir maksimums ko viņš spēj. Un Jonasam pagaidām pie šīs konkurences maksimums ir no 5-10 vietai. Cieniet to darbu ko viņš iegulda. Un novērtējiet! Un beidziet te d... t par kkadiem PSRS čempioniem.

     [+] [-]

, 2024-03-25 14:22, pirms mēneša
Baigais kosmoss:12 braucēji brauc, pārējie tūristi(par naudu nopērk vietu pie bomja)Kādreiz vajadzēja izcīnīt vietu pie bomja

     [+] [-]

, 2024-03-25 14:29, pirms mēneša
Tikai nez kāpēc mūsu LV braucēji, kā paprovē pie šiem "tūristiem", pat punktos nevar iebraukt. Komentē labāk hokeju, nevis te gudri pļūti. Tas pats Karro pāris gonkas tik uzspīdēja braucot pa top10...

     [+] [-]

, 2024-03-25 15:21, pirms mēneša
Tad redzi kāds mums tas sporta līmenis ir!mūsējie pat par naudu nevar pabraukt.Motobraucēju jau mums daudz un čemioni ar,jo Lv jau katram savu klasi vajag MX 18,MX 19 un tā līdz 39.