Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MXGP čempions Prado izcīna uzvaru savā vārdā nosauktajā trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

MXGP čempions Prado izcīna uzvaru savā vārdā nosauktajā trasē
Horhe Prado. Foto: Red Bull GasGas

MXGP pasaules čempions Horhe Prado šodien izcīnīja uzvaru Spānijas motokrosa čempionāta pirmajā posmā, kas norisinājās viņa vārdā nosauktajā trasē Lugo.

Prado dzīvo tikai desmit minūšu attālumā no trases, līdz ar to šis viņam bija visīstākais māju posms. Turklāt tā bija lieliska sagatavošanās pasaules čempionātam, sevišķi ņemot vērā, ka sezonas sestais posms pirmo reizi tiks aizvadīts tieši šajā trasē.

Pirmais brauciens notika dubļainā trasē. Startu izcēla "Honda" komandas braucējs Rubens Fernandess, kurš kādu laiku aizvadīja spraigu cīņu ar Prado, bet vēlāk izveidoja pārsvaru un uzvarēja ar septiņu sekunžu pārsvaru.

Uz otro braucienu trase jau bija nožuvusi, bet Fernandess atkal startā izrādījās pārāks. Pēc tam sāncenši cīņas karstumā piedzīvoja kontaktu ar stūrēm, kā rezultātā Prado krita. Tomēr "Red Bull GasGas" komandas braucējs ātri vien atkal bija uz motocikla, turklāt pārējie jau bija tik tālu, ka Prado saglabāja otro vietu. Viņam izdevās atgūt 15 sekunžu deficītu, nonākot Fernandesam aizmugurē. Prado nokļuva vadībā pēc tam, kad Fernandess pieļāva kļūdu.

Otrā un pirmā vieta braucienos Prado deva uzvaru summā, kamēr Fernandess palika otrais. Trešo vietu Spānijas čempionāta pirmajā posmā ieņēma Anders Valentins, kurš abos braucienos ierindojās trešajā pozīcijā, aiz MXGP braucējiem.

Izmantotie resursi:
MX Large