Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bonakorsi debitēs MXGP klasē "Yamaha" komandā, Van de Mūsdijks zaudē līgumu ar "Honda"

Juris Grīns
Juris Grīns

Bonakorsi debitēs MXGP klasē "Yamaha" komandā, Van de Mūsdijks zaudē līgumu ar "Honda"
Andrea Bonakorsi. Foto: Yamaha Motor Europe

Pirms šonedēļ gaidāmā pasaules motokrosa čempionāta piektā posma Portugālē "Yamaha" rūpnīcas komanda sastāvā uzņēmusi Andrea Bonakorsi, bet "Honda" vienība lauzusi līgumu ar Roanu van de Mūsdijku.

Bonakorsi vien pagājušajā gadā kļuva par Eiropas čempionu EMX250 klasē, bet šosezon pirmos četrus posmus aizvadīja "Yamaha" rūpnīcas MX2 vienības rindās. Iepriekšējā posmā Trentino viņam pirmo reizi kādā sacīkstēm izdevās iekļūt vadošajā trijniekā - tika gūta trešā vieta otrajā braucienā. Uz lielā 450cc motocikla sportists debitēja jau pērn Nāciju motokrosā, spējot izcīnīt trešo vietu "Open" klasē.

Ņemot vērā, ka Maksims Reno guvis ilgstošu savainojumu, Bonakorsi pieņemts viņa vietā uz atlikušo sezonas daļu un jau šonedēļ debitēs MXGP kategorijā. Otrs vienības braucējs būs Kalvins Vlānderens. Savainots šobrīd ir arī Jago Gērtss.

Tikmēr jau otro reizi šajā gadā līgumu ar kādu no rūpnīcas komandām zaudējis Roans van de Mūsdijks. Sākotnēji bija paredzēts, ka sportists pārstāvēs "Fantic" vienību, taču pirms sezonas iedzīvojās traumā. Aizvadītajos divos MXGP posmos braucējs pārstāvēja "Honda" nometni traumu guvušā Rubena Fernandesa vietā, tomēr Sardīnijā nefinišēja nevienā no abiem braucieniem, kamēr Trentino nevarēja stāties uz starta.

Savainotais celis par sevi licis manīt un tuvākajā laikā nav paredzama viņa atgriešanās uz starta. Abas puses par sadarbība izbeigšanu vienojušās mutiski. Līdz ar to "Team HRC" rindās gaidāmajā posmā Portugālē brauks tikai Tims Gajsers.

Izmantotie resursi:
Gatedrop.com – Get the jump on Motocross