Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kantētājs Mucenieks pēc smagās traumas izrakstīts no slimnīcas

Ints Megnis
Ints Megnis

Kantētājs Mucenieks pēc smagās traumas izrakstīts no slimnīcas
Elvijs Mucenieks pēc izrakstīšanas no slimnīcas

Latviešu blakusvāģu kantētājs Elvijs Mucenieks nedēļu pēc smagās muguras traumas gūšanas pirmdien Beļģijā izrakstīts no slimnīcas un tagad viņu gaida vismaz sešas nedēļas ilgs rehabilitācijas process.

"Lieliskas ziņas. Elvijs iemainījis trīs riteņus pret četriem un sarkanās plāksnes vietā ticis pie zelta," vēsta Mucenieka pārstāvētā "X99/Slīterāni" komanda, sakot, ka sportista ekipāžai ir otrais numurs uz motocikla, bet tagad latvietim ar zelta ciparu tāds būs uz pārvietošanās ratiņiem, kurus pagaidām nāksies izmantot. "Šodien aizvadīta pēdējā diena slimnīcā un turpmāk ārstēšanas noritēs mājās apstākļos."

"Šobrīd Elvijam sešas nedēļas jāatpūšas, lai pilnībā saaugtu muguras skriemelis un tad jau turpmākais rehabilitācijas process," vēsta komanda. Sportista mugurā pašlaik ir ievietotas sešas skrūves.

Mucenieks traumu guva pirms astoņām dienām iesildīšanās laikā pirms pasaules čempionāta posma. Pagājušajā piektdienā viņš pameta slimnīcu Spānijā un tika pārvests uz Beļģiju.

Pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģiem francūzis Valentēns Žiro un Mucenieks sezonas pirmajos divos posmos uzvarēja trijos no četriem braucieniem. Kopvērtējumā viņi ar 75 punktiem bija otrajā vietā, bet nu ir atkāpušies uz sesto.