Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosa komandai "Camk Latgale" pjedestāli visās trīs Baltijas valstīs

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosa komandai "Camk Latgale" pjedestāli visās trīs Baltijas valstīs
Artjoms Trofimovs
Foto: Aurimas Virketis

Motokrosa komandas "Camk Latgale" sportisti ir atgriezušies mājās no sacensībām Latvijā, Lietuvā gan Igaunijā, kur visās sacensībās izdevās kāpt uz goda pjedestāla.

18.aprilī Igaunijā norisinājās „Baltijas izaicinājuma kauss” otrais posms. Uz Igauniju devās komandas jaunākie braucēji Ričards Alens Gaļčins, Rolands Bogdanovičs un Evelīna Galeja, kā arī MX 65 klases braucējs Marks Deniss Rauda, MX 85 klases braucējs Rūdolfs Aumeistars un MX 2 klases braucējs Elvis Bartkevičs.

Tā kā laika apstākļi mūs nelutina, tad arī sportistus trasē nelutināja. Lai trasi varētu saglabāt kaut cik braucamu, slapjākajās vietās bija sabērta šķelda. Jaunajiem braucējiem braukšana pa šķeldu likās neparasta.

Jau pirmajā braucienā bija skaidrs ka Ričards un Rolands cīnīsies par vietu uz goda pjedestāla. Pirmajā braucienā pārvarot dubļaino trasi Rolands finišē trešais un tur pat aiz viņā finišā iebrauc Ričards – ceturtā vieta. Labi pirmo braucienu nobrauca Evelīna Galeja – 9.vieta.

Otrais brauciens MX 50 klases braucējiem parādīja, ka trases viltības viss labāk ir izpētījis Rolands finišē kā ātrākais – 1.vietā kas kopvērtējumā dod otro pjedestāla pakāpienu. Ričardam ceturtā vieta, arī divu braucienu summā Ričards ir 4.vietā. Ļoti labu rezultātu divu braucienu summā uzrādīja Evelīna – 7.vieta.

MX 65 klasē divu braucienu summā 15to rezultātu uzrādīja Marks Deniss Rauda, tik augsta ranga sacensībās šāds sniegums ir ļoti labs.

MX 85 klasē labu kvalifikācijas laiku uzrādīja Rūdolfs Aumeistars – 16 laiks, bet diemžēl pirmajā braucienā piedzīvots nepatīkams kritiens un tika pieņemts lēmums neturpināt sacensības. Rūdolfam ar veselību ir viss kārtībā un varēs redzēt viņu Latvijas čempionāta 1.posmā, Aizputē.

MX 2 klasē augstvērtīgu sniegumu uzrādīja Elvis Bartkevičs, divu braucienu summā ierindojoties 17.vietā.

18 un 19.aprilī Lietuvā norisinājās Lietuvas čempionāta 1.posms. Sestdien 18.aprilī sacensībās dalību ņēma MX 65 klasē Ēriks Caunišs, MX 125 klasē Dmitrijs Goršanovs un Artjoms Trofimovs. Nobraucot stabili abus braucienus Ēriks ierindojās augstajā 8.vietā. Ļoti labs rezultāts, jo Ēriks uz šādas klases motocikla startē tikai otrajās sacensībās.

Īstu motokrosa gandarījumu mūsu komandai un komandas līdzjutējiem sagādāja MX 125 klases braucējs Artjoms Trofimovs. Pirmajā braucienā izdevās labs starts un Artjoms savas klases ietvaros bija līderis no starta līdz finišam. Otrajā braucienā starts neizdodas un Artjoms uzsāka cīņu ar konkurentiem, jāsaka ka arī konkurenti brauciena laikā pieļāva kļūdas, kuras Artjoms prata lieliski izmantot un finišā iebraucot kā ātrākais no MX 125 klases braucējiem. Tiešām motokrosa saldais ēdiens divu braucienu garumā Camk Latgale komandas līdzjutējiem.

Diemžēl Dmitrija rīts sākās neveiksmīgi, motocikla tehniskā kļūme, kura tika ātri izlabota (paldies MX Ādaži komandai par palīdzību) un uz braucienu tehnika bija sagatavota, bet brauciena gaitā jutās ka izlaistais treniņbrauciens liek sevi manīt. Dmitrijam divu braucienu summā 4.vieta.

19. aprīlī noritēja Lietuvas čempionāta 1.posma otrā diena. Tālo ceļu mērojot no Igaunijas uz sacensībām ieradās mūsu komandas MX 50 klases līderi Rolands Bogdanovičs un Ričards Alēns Gaļčins, kā arī Damu klases braucēja Anastasija Ušakova.

Spraigā cīņā divu braucienu summā Ričardam 4.vieta, bet Rolandam 5.vieta. Protams rezultātu ietekmēja arī garais pārbrauciens un nogurums. Jāsaka ka sešu gadu jaunajam Ričardam šīs ir trešās sacensības pēc kārtas kurās viņš izcīna šo nepatīkamo sportistiem 4.vietu.

Otrais brauciens iesākās nepatīkami, Anastasija pāragri startējot iebrauc starta barjerā un no starta aizbrauc kā priekšpēdējā. Tad nu sākās lielā pakaļdzīšanās, ņemot vērā ka Iesācēju klases sportisti nebūt trasē nav džentelmeņi, Anastasija ātri vien panāk savu konkurenti Annu Stecjuku un liek Annai kļūdīties. Jāpiebilst ka Anastasija uzrādīja brauciena ātrāko apļa laiku. Finišējot abos braucienos savā ieskaites klasē pirmajā vietā, Anastasija uzvar un kļūst par Lietuvas čempionāta Dāmu klases līderi.

18.aprilī Burtniekos norisinājās LAMA rīkotais motokrosa seriāla otrais posms. Uz sacensībām no mūsu komandas devās 85 klases braucēji Ivo Benedikts Skabs un Edvards Brencis, kā arī Valters Logins kurš startēja Open F klasē.

Savā ieskaites klasē 85F Ivo izcīna uzvaru un Edvards otro vietu, bet Valters Open F klasē divu braucienu summā sestajā vietā.

Nākamais starts "Camk Latgale" komandai ir 25/26.aprilī, Aizputē, kur norisināsies Latvijas čempionāta, Latvijas kausa un Latvijas junioru čempionāta pirmais posms.

Informāciju sagatavoja:
Camk Latgale