Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Negribu pārāk svinēt uzvaras"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass: "Negribu pārāk svinēt uzvaras"
Pauls Jonass
Foto: Ray Archer, KTM Images

Pauls Jonass turpina pārrakstīt latviešu motokrosa braucēju sasniegumus. Pagājušās nedēļas nogalē sportists dominēja MX2 pasaules čempionāta trešajā posmā Argentīnā, izcīnot jau otro Grand Prix uzvaru karjerā. Kopvērtējumā būdams trīs punktus aiz sezonas līdera, pēc sacensībām sportists sniedza mazliet plašāku interviju, pastāstot par to, kā šobrīd jūtas un, kā īsti gāja tālajā Argentīnā.

Pirmkārt, apsveicu ar uzvaru! Kā Tu raksturotu aizvadītos trīs braucienus un, kā juties, ierodoties Argentīnā?

Pauls Jonass: "Jau dodoties uz Argentīnu es izjutu pacilātību, jo tā ir jauka vieta, trase ir lieliska, un sacensības ir labi noorganizētas. Kvalifikācijā padevās ļoti labs starts, iekārtojos aiz Horhes Prado, bet ātri viņu apdzinu un pēc tam biju vadībā visu braucienu. Diezgan līdzīgi klājās abos finālbraucienos. Tiešām izbaudīju šīs sacīkstes un braukšanu pa trasi. Esmu ļoti priecīgs atkal iegūt dubultuzvaru."

Kā jau minēji, šī ir brīnišķīga trase, taču tā ir arī ļoti ātra. Brīnos, ka bija tik maz kritienu. Vai Tev bija kādi momenti, kad gandrīz gadījās nokrist?

P.J.: "Patiesībā šī trase kļūst arvien cietāka un cietāka. Pirmajā gadā tā bija tiešām jauka un mīksta, bet ar katru gadu tā kļūst cietāka. Šogad bija viegli kļūdīties. Paši redzējāt, kā daži puiši krita, bet pats es jutos tiešām labi, nepieļāvu lielas kļūdas un paliku uz abiem riteņiem."

Izskatījās, ka dažus no ātrajiem līkumiem varēja izbraukt ar pilnu gāzi. Kas šajā trasē bija pats aizraujošākais un, vai Tev patika šie ātrie līkumi?

P.J.: "Šie līkumi bija tiešām ātri, sevišķi tie, kas atrodas aiz starta, gan labais, gan kreisais. Tie bija tik ātri, ka gandrīz braucami ar pilnu ātrumu. Tieši tur pirms gada piedzīvoju smagu kritienu. Tur jābrauc tik ātri, ka gadījumā, ja kaut nedaudz sanāk ne tā atdurties, uzreiz nokritīsi no motocikla, un kritiens būs pamatīgs. Šogad es šo ātrumu izbaudīju. Man patika arī tramplīni - šeit tie ir ļoti lieli un jauki. Trase ir tik plata, ka apdzīt iespējams gandrīz visur. Atceros, kad cīnījos ar Horhi, varēju izvēlēties savas braukšanas trajektorijas, tostarp līkumos. Tas patīk arī skatītājiem un ir labi arī priekš televīzijas."

Uz pjedestāla izskatījies ļoti nopietns un koncentrējies. Vai esi tāds joprojām?

P.J.: "Es tāds izskatījos, to teica daudzi, bet patiesībā ļoti priecājos par uzvaru. Šis ir tikai sezonas sākums, un gribu turpināt būt koncentrējies nepārtraukti. Negribu pārāk svinēt uzvaras, jo svarīgākais ir iegūt sarkano līdera plāksni. Gribu visu sezonu aizvadīt tā, kā šajā nedēļas nogalē."

Tev ir ļoti draudzīgs raksturs, izskaties pēc priecīga un ļoti sociāla puiša. Tagad šķita, ka biji pilnīgi pretējs, kā robots. Ir viegli tādam palikt un nebūt 2016. gada Paulam Jonasam?

P.J.: "Protams, šogad esmu daudz mainījies. Vēl dažus gadus atpakaļ es nespēju pārslēgties no jautrā Paula Jonasa uz koncentrējušos Paulu Jonasu. Kad esmu uz motocikla, ļoti koncentrējos, bet, kad nokāpju no tā, atkal esmu jautrs. Spēju būt normāls un priecāties, bet tas, ka varu šādi pārslēgties, man tiešām palīdz sacīkstēs."

Tu noteikti esi apmierināts, ka šādi izdevies papildināt savu raksturu, jo pagātnē to droši vien nespēji. Laikam ir jauki apzināties, ka tagad to vari?

P.J.: "Neesmu tā daudz par to prātojis, bet pagātnē man tā tiešām nebija, un tolaik es piedzīvoju nepatīkamus kritienus. Cenšoties šādi pārslēgties, rodas pārliecība, un vairs arī nav tādu negadījumu. Varbūt arī mana mamma tagad jūtas labāk, un viņai vairs nav tik daudz sirmu matu."

Tu esi Nīderlandes motokrosa čempionāta pirmā posma dalībnieku sarakstā. Vai tas būs labs treniņš, lai sagatavotos sacīkstēm Valkensvārdē, kas notiks pēc mēneša?

P.J.: "Es vēl neesmu drošs, vai braukšu Osā. Redzēs, kā jutīšos pēc aklimatizācijas. Gribu tiešām koncentrēties pasaules čempionātam, jo tās man ir svarīgākās sacīkstes. Ja jutīšos labi, tad braukšu, ja nē - vienkārši patrenēšos."

"Facebook" bija redzams, ka Argentīnā arī nedaudz izklaidējies, pozēji pie ūdenskrituma, un arī Marks de Rīvers bija tur ar savu draudzeni. Vai labi pavadīji laiku?

P.J.: "Ieradāmies tur ceturtdien, tāpēc kaut ko varējām paspēt. Apmetāmies viesnīcā, piektdien devāmies pastaigāties kalnos. Tiešām tur patika, es mīlu to vietu. Ir forši aizbraukt tik tālu un apzināties, ka tur ir kaut kas tik jauks, pilnīgi pretējs Indonēzijai. Man tur ļoti patīk, daba ir ļoti brīnišķīga, un vienmēr gribu tur atgriezties."

MX2 čempionāta kopvērtējums pēc 3. posma

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Džeremijs SīversSUISuzuki110
2.Pauls JonassLATKTM107
3.Benuā PaturelsFRAYamaha104
4.Džulians LībersBELKTM99
5.Tomass Kjers OlsensDENHusqvarna99
6.Brents van DoninksBELYamaha73
7.Samuele BernardiniITATM70
8.Horhe PradoESPKTM67
9.Mikele ServelinsITAHonda62
10.Vsevolods BriļjakovsRUSKawasaki59

Izmantotie resursi:
MXLarge - Motocross News

     [+] [-]

, 2017-03-24 05:33, pirms 7 gadiem
Pilnīgi piekrītu, Paul! Argentīna ar Indonēziju nav salīdzināma, tā ir piemērota arī mums, letiņiem no Z puslodes! 😀