Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Leons Kozlovskis: "Dobeles trase bija ātra un viltīga"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leons Kozlovskis: "Dobeles trase bija ātra un viltīga"
Foto: Facebook.com/leons.kozlovskis

Motokrosa sezona lēnām tuvojas izskaņai - par to liecina fakts, ka svētdien Dobelē tika aizvadīts sezonas pirmspēdējais Latvijas čempionāta posms. Uz to apņēmības pilni pacīnīties par godalgotām vietām un labā noskaņojumā devās arī "MX Ādaži" komandas sportisti.

Kā atzina komandas vadītājs Leons Kozlovskis, tad šogad Dobeles trase bija ātra un viltīga, sagādājot "galvas sāpes" arī vairākiem titulētiem sportistiem.

Mazākajā MX50 klasē viens pakāpiens līdz goda pjedestālam pietrūka Jēkabam Kubuliņam, kurš izcīnīja 4.vietu. Diemžēl, MX65 klasē šoreiz uz starta neizgāja Jēkaba brālis Jānis, kuram komandas biedri vēl drīzu atveseļošanos. Jāņa piespiedu pauzē komandu otrajā mazākajā klasē pārstāvēja Martins Platkēvičs, kuram MX65 klasē 8.vieta divu braucienu summā, gluži kā citam mazajam ādažniekam Gregoram Tauriņam MX50 klasē.

MX85 klasē sacensību apritē pēc traumas izārstēšanas atgriezies Ričards Kursītis. Divi stabili braucieni un kopvērtējumā izcīnīta 9.vieta. MX125 klasē savu patreizējo spēju robežās nostartēja Ralfs Edgars Ozoliņš, izcīnot 4.vietu.

"Smagā artilērija" jeb MX1 un MX2 klašu sportisti Dobelē startēja kopā, pie starta barjeras stājoties 29 sportistiem, starp kuriem arī trīs Ādažu kluba pārstāvji - Aigars Leoks un Ralfs Guļevskis MX2 klases ieskaitē, bet Andero Lusbo MX1 klasē. Lielisku sniegumu abos braucienos demonstrēja igauņu vecmeistars Aigars Leoks, kurš klases ieskaitē pirmā brauciena finišu sasniedza kā trešais, bet otrajā braucienā spēja izcīnīt otro vietu, dienu noslēdzot uz Latvijas čempionāta goda pjedestāla trešā pakāpiena. Ne tik labi klājās abiem pārējiem apvienotā MX1 un MX2 klašu brauciena pārstāvjiem. Ralfam Guļevskim šīs bija tikai otrās sacensības šozezon, un rezultāts likumsakarīgs - 10.vieta MX2 klasē. Andero Lusbo pirmajā braucienā visai labs sniegums, taču par augstu vietu posma kopvērtējumā cīnīties patraucēja otrajā braucienā piedzīvotais kritiens, tam sekojošā izstāšanās un tikai 10.vieta kopvērtējumā.

"MX Veterānu" klase startēja kopā ar MX125 klases jauniešiem un veterānu klases līderim Leonam Kozlovskim tas bija kā lielisks moto sparings pirms septemdrī Holandē gaidāmā pasaules čempionāta, Dobelē plecu pie pleca cīnoties ar Baltijas ātrākajiem jauniešiem. Pirmajā braucienā Leonam otrā vieta, bet otrajā pieļauta kļūda ar motocikla regulējumu un finišā ceturtā vieta. Protams, ka Leons pārliecinoši uzvarēja veterānu klases ieskaitē un kārtējo reizi virs galvas cēla uzvarētāja kausu.

Pieaugušo komandu ieskaitē Dobelē izcīnīta ceturtā vieta, bet bērnu komandu ieskaitē otrā vieta! Tiekamies septembrī finālā Cēsīs!

Informāciju sagatavoja:
MX Ādaži