Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Tuvojas motokrosa sacīkstēm bagāta nedēļas nogale

Juris Grīns
Juris Grīns

Tuvojas motokrosa sacīkstēm bagāta nedēļas nogale
Motokross
Foto: Jānis Pastars (lamsf.lv)

Šonedēļ Baltijā vienlaikus norisināsies vairākas nozīmīgas sacīkstes, kas noteikti pulcēs kuplu braucēju un līdzjutēju skaitu.

Kamēr Gulbenes trasē aizvadīsim 5. Latvijas Kausa posmu un vērosim, kā cīņās veicas mūsu braucējiem, tikmēr Igaunijā tiks aizvadīts 3. Igaunijas čempionāta posms, „Kafijas Krūze” un „250 Raptor Kauss” mazākajām kvadru klasītēm, kā arī Organizatoru Kauss.

Laiks šosezon paskrējis nemanot un esam sagaidījuši jau 5.Latvijas Kausa posmu. Sezonai tuvojoties izskaņai, katrs nopelnītais punkts ir no svara, lai sacīkšu seriāla noslēgumā izdotos kāpt uz goda pjedestāla, tādēļ sportistu cīņasspars, tuvojoties noslēgumam, tikai palielinās. Šoreiz Latvijas Kauss norisināsies Gulbenes trasē, kas pozitīvas emocijas izraisa daudziem sportistiem, kuri šo trasi iecienījuši.

Divu dienu garumā trasē dosies kā lieli, tā mazi sportisti solo motociklu, kvadraciklu un blakusvāģu klasēs.

Taču jau nākamnedēļ šo pašu cīņu pirmspēdējais, sestais posms, kurš vienlaikus ar Latvijas čempionāta 3.posmu norisināsies Cēsu trasē. Paredzams, ka tieši Cēsu posms būs tās sacīkstes, kuras uz Latviju atkal atvedīs mūsu spēcīgākos un ātrākos Eiropas un Pasaules čempionāta pārstāvjus.

Taču Kamēr mēs vien gatavojamies, Igaunijas sportisti savas valsts čempionāta 3.posmu aizvadīs jau šajā nedēļas nogalē. Arī šīs sacīkstes norisināsies divu dienu garumā, pie starta līnijas stājoties visu vecumu un motociklu klašu pārstāvjiem, protams, ieskaitot prestižās MX1 un MX2 klases.

Taču paralēli norisināsies īpašas sacīkstes mazākajiem kvadraciklu klases pārstāvjiem. Q100 klasei tiks rīkotas „Kafijas Krūzes” sacīkstes, bet nedaudz lielākā Q200 klase startēs „250 Raptor Kausā”, nodrošinot lieliskas cīņas jaunāko sportistu starpā. Taču arī tas vel nav viss, šoreiz trasē dosies arī organizatori, Organizatoru Kausā pārstāvot MX Hobby klasi.

Gatavojamies nedēļas nogalei un tiekamies trasē!

Izmantotie resursi:
www.motokross.lv