Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro motocikls apstājas apli pirms Vaidavas kausa finiša, uzvar Ivanovs

Juris Grīns
Juris Grīns

Karro motocikls apstājas apli pirms Vaidavas kausa finiša, uzvar Ivanovs
Dāvis Ivanovs
Foto: publicitātes

Apes mototrasē aizvadītas tradicionālās motokrosa sacensības "Vaidavas kauss", kas prestižajā MX1 klasē pēc Matīsa Karro neveiksmes noslēdzās ar Dāvja Ivanova uzvaru. Tikmēr motokrosa klubs "MX Moduls" izcīnīja Vaidavas ceļojošo kausu.

MX1 un MX2 klašu apvienotajos braucienos cerīgs sākums padevās pieredzējušajam Matīsam Karro, kurš vēl pavisam nesen stājās uz pasaules čempionāta Latvijas posma starta prestižajā MXGP klasē. Pārņemot vadību jau pašā sākumā, sportistam izdevās uzvarēt pirmajā braucienā, aiz sevis atstājot igauņus Karelu Kutsaru un Erki Kahro, kamēr tālāk finišēja Kārlis Sabulis un Dāvis Ivanovs.

Lai gan Karro bija līderis arī gandrīz visu otro braucienu, apli pirms finiša notika tehniska neveiksme, kā rezultātā nācās samierināties ar desmito vietu rezultātu tabulā. Ivanovs pirms tam visu laiku atradās otrajā vietā un, izmantojot Karro neveiksmi, spēja uzvarēt braucienā, otro vietu izcīnot Kahro, bet trešo - Sabulim. Šoreiz pirmo piecinieku noslēdza Kutsars un Kristers Drevinskis.

MX1 klasē par uzvarētāju līdz ar to kļuva Ivanovs, otrā vieta pienācās Kahro, bet, par spīti neveiksmei otrajā braucienā, pie trešās vietas "Vaidavas kausa" summā tika Karro. Tikmēr MX2 klasē uzvara Sabulim, kurš aiz sevis atstāja Kutsaru un Arnoldu Sniķeru.

Spraigas cīņas notika arī citās solo motokrosa klasēs. Tajās pie uzvarām tika Mārtiņš Marķitāns (MX 30+), Māris Sniķers (MX Seniori) un Leons Kozlovskis (MX Veterāni), kā arī Mārtiņš Jansons (MX 25+) un Igaunijas sportists Egerts Pihlaks (MX 14+).

"MX Moduls" izcīnīja ceļojošo Vaidavas kausu komandām.

Uz starta izgāja arī blakusvāģu klašu pārstāvji. Spēcīgākajā kategorijā BV Open uzvara otrajā braucienā pirmo vietu arī "Vaidavas kausa" summā atnesa Didzim Gorbenko un Tanelam Keivam, kuri ar tādu pašu punktu skaitu otrajā vietā atstāja pirmā brauciena uzvarētājus Jānis Daideru un Mārtiņu Zemeskalnu. Trešo vietu guva igauņi Markuss Normaks un Karls-Alberts Kasesalu. BV Veterāni klasē pirmajā vietā Guntars Bondars un Edijs Pozņaks.

Kā allaž, īpašs notikums bija "Zelta Mopēda" sacensības. Arī šeit uzvarētāji tika noskaidroti dažādās klasēs, pirmo vietu izcīnot Aināram Karro (ZM Sports un ZM Standarts 16+), Ilgonim Karro (ZM 2A), Markusam Kralam (ZM Standarts -16), Laurai Gredzenai (ZM Meitenes), kā arī Artūram Zaķim/Oskaram Zaķim (ZM BV).

Rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...