Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karjeru beigušo Lorenso "Honda" komandā nomaina Marka Markesa brālis

Juris Grīns
Juris Grīns

Karjeru beigušo Lorenso "Honda" komandā nomaina Marka Markesa brālis
Brāļi Markesi. Foto: motogp.com

"Honda" rūpnīcas komandā 2020. gada sezonā "MotoGP" pasaules čempionātā startēs Alekss Markess, kurš ir vienības vadošā braucēja Marka Markesa jaunākais brālis. Viņš sastāvā nomainīs karjeru noslēgušo Horhi Lorenso.

Pēc vairākām ne tik veiksmīgām sezonām Lorenso pagājušās nedēļas nogalē aizvadīja savas pēdējās "MotoGP" sacīkstes. Trīskārtējais šīs klases titula ieguvējs karjeru noslēdza 32 gadu vecumā un atstāja vakantu vietu spēcīgās "Honda" komandas sastāvā, kas ilgi tukša nepalika.

Pirmdien "Honda" rūpnīca pavēstīja, ka parakstījusi līgumu ar 23 gadus veco Aleksu Markesu, kurš līdz ar to kļuvis par sava vecākā brāļa jauno komandas biedru. Alekss jau 2014. gadā kļuva par "Moto3" pasaules čempionāta uzvarētāju, bet šosezon savam panākumu kontam pievienoja titulu "Moto2" klasē. Līgumu viņš pagaidām noslēdzis uz vienu gadu.

"Alekss Markess no vidējās klases pārcelsies uz "MotoGP", lai 2020. gadā kļūtu par komandas biedru astoņkārtējam pasaules čempionam Markam Markesam," teikts oficiālajā paziņojumā.

Šogad Alekss Markess "Moto2" sacīkstēs pārstāvēja "Kalex", čempionātā uzvarot ar trīs punktu pārsvaru pār Bredu Binderu.

Uz Lorenso vietu "Honda" komandā pretendēja arī Johans Zarko.