Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rinss uzvar "MotoGP" Aragonas posmā, otrais sensacionāli Markesa jaunākais brālis

Ints Megnis
Ints Megnis

Rinss uzvar "MotoGP" Aragonas posmā, otrais sensacionāli Markesa jaunākais brālis
Alekss Rinss un Alekss Markess cīņā par uzvaru Aragonas "Grand Prix". Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules čempionāta motošosejā prestižākajā "MotoGP" klasē Aragonas posmā svētdien uzvaru izcīnīja "Suzuki" braucējs Alekss Rinss, kamēr pie otrās vietas tika seškārtējā pasaules čempiona šajā klasē Marka Markesa jaunākais brālis Alekss.

Tā kā Marks Markess nespēj startēt traumas dēļ, šī Covid-19 iespaidotā sezona izvērtusies ļoti aizraujoša. Pirms šī etapa līderis bija Fabio Kvartararo, tomēr viņš pēc uzvaras kvalifikācijā, kurā gan piedzīvoja arī kritienu, un samērā veiksmīga sacīkstes sākuma, kad bija otrais aiz Maverika Vinjalesa, turpinājumā ļoti strauji krita uz leju un finišēja vien 18. vietā, paliekot bez kopvērtējuma punktiem.

Sacensību otrajā pusē cīņa par uzvaru notika starp "Suzuki" braucējiem Rinsu un Joanu Miru, kā arī Aleksu Markesu, kuram šī ir debijas sezona "MotoGP". Ilgāku laiku vadību ieņēma Rinss, kurš beigās arī noturēja panākumu, veiksmīgi izvairoties no Markesa jaunākā apdzīšanas mēģinājumiem. Savukārt Mirs cīņā par trešo vietu apsteidza Vinjalesu.

Kopvērtējumā tagad pirmos četrus braucējus Miru, Kvartararo, Vinjalesu un Doviciozo šķir tika 15 punkti - par līderi ar 121 punktu kļuvis Mirs, kuram ar 115 punktiem seko Kvartararo, bet Vinjaless savācis 109 punktus. Šīs sezonas desmit etapos pie uzvarām spējuši tikt astoņi dažādi sportisti.

Nākamnedēļ sportisti vēlreiz sacentīsies Aragonas trasē, kam sekos divi etapi Valensijā, bet sezona noslēgsies ar posmu Portugālē.