Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kaspara Stupeļa ekipāža trīs dienās aizvadījusi trīs motokrosus

Juris Grīns
Juris Grīns

Kaspara Stupeļa ekipāža trīs dienās aizvadījusi trīs motokrosus
Baksa/Stupeļa ekipāža
Foto: Sidecarteambax.nl

Holandieša Etjēna Baksa un latvieša Kaspara Stupeļa ekipāža vienas nedēļas ietvaros piedalījusies trīs dažādās blakusvāģu motokrosa sacensībās, kas aizvadītas Nīderlandē, Francijā un Beļģijā.

Saspringtais sacīkšu grafiks tika iesākts ar dalību Nīderlandē notikušajās "Zwarte Cross Festival" sacensībās Lihtenvūrdas trasē. Pirmajā braucienā pēc slikta starta Bakss/Stupelis spēja aizcīnīties līdz trešajai vietai, bet otrajā braucienā, pēc saspringtas cīņas ar divām citām ekipāžām, tika izcīnīta otrā vieta. Summā Bakss ar Stupeli piekāpās tikai Danielam Vilemsenam/Robijam Baksam, bet pārspēja Julianu Veldmanu/Glenu Jansensu.

Dienu vēlāk Francijā notika starptautisks motokross Belemas trasē. Tur ekipāža parādīja pārliecinošu sniegumu, uzvarot visos trīs braucienos.

Beļģijas čempionāta ceturtais posms tika aizvadīts Haseltas trasē un tā bija jau trešā sacensību diena Baksa/Stupeļa ekipāžai. Jau pirmajā braucienā viņi cīnījās par pirmajām pozīcijām, tomēr nācās izstāties dzinēja problēmu dēļ. Otrajā braucienā Bakss/Stupelis izrādīja pretenzijas uz uzvaru, bet finišēja trešajā vietā. Posma summā tas deva 20 punktus un tikai astoto vietu, īsti neatpoguļojot ekipāžas faktisko ātrumu.

Pirmajā braucienā Haseltā uzvarēja Vilemsens un Bakss, aiz sevis atstājot galvenos titula pretendentus, pašreizējos pasaules čempionāta līderus Marvinu Vanlušenu un Benu van den Bogārtu. Šim duetam izdevās uzvarēt otrajā braucienā, izcīnīt uzvaru posmā un tāpat Vanlušens/Van den Bogārts nodrošināja 2018. gada Beļģijas čempionu titulu.

Bakss/Stupelis šogad piedalījās tikai noslēdzošajā Beļģijas čempionāta posmā un ierindojušies 15. vietā kopvērtējumā. Savukārt Kerts Variks/Lauris Daiders, kuri izgāja uz starta tikai pirmajā posmā, bet toreiz nostartēja ļoti veiksmīgi, kopējā ieskaitē sestie. Te jāpiemin, ka visos posmos brauca tikai titula ieguvēji Vanlušens/Van den Bogārts, kā arī vicečempioni Kristofs Santermanss un Kosts Belecks.

Beļģijas čempionāta kopvērtējums

VietaEkipāžaPunkti
1.Vanlušens/Van den Bogārts220
2.Santermanss/Belecks163
3.Dīrkenss/Rostingts160
4.Veldmans/Jansenss132
5.Čermaks/Čermaks53
6.Variks/Daiders52
7.Vilemsens/Bakss51
8.Inderbitcins/Betšarts44
9.Busī/Sābe43
10.Klose/Van Hals42
15.Bakss/Stupelis30