Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Grīnfelds uzvar Ugāles triālā, uz vietu nāciju izlasē pretendē arī Einass un Alksnis

Juris Grīns
Juris Grīns

Grīnfelds uzvar Ugāles triālā, uz vietu nāciju izlasē pretendē arī Einass un Alksnis
Andris Grīnfelds
Foto: mxphoto.lv

Ugālē aizvadīts Latvijas triāla čempionāta trešais posms. Sacensībām labvēlīgos laika apstākļos uz starta Ugālē pulcējās 51 dalībnieks, tai skaitā 22 velosipēdisti un 29 moto grupu dalībnieki. Pēc iepriekšējo dienu lietainā laika spīdēja saulīte, kas vēlāk gan paslēpās mākoņos, bet trase bija sausa, kas bija sevišķi svarīgi Ugāles mākslīgo elementu trasē. Posmu grūtības līmenis vidējs ar interesantiem elementiem. Trase vieglāka kā iepriekšējos gadus.

Tāpat kā iepriekšējos divos posmos, absolūti labākais atkal Andris Grīnfelds (Agarska Triāla Klubs). Andris finišē ar 12 soda punktiem, atstājot otrajā vietā Kristeru Einasu (Grobiņas MK) ar 64 soda punktiem. Trešais Niks Alksnis (Viking Trial) ar 75 soda punktiem.

Tāda pati vietu secība ir arī čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem, taču te vēl nekas nav zināms, jo jebkura dalībnieka neveiksme kādā no atlikušajām sacensībām, var izmainīt situāciju tabulā.

B grupā šogad savu pirmo startu pēc traumas sezonas sākumā, aizvadīja Kaspars Vērnieks (MT skola). Viņš uzvar pārliecinoši, atstājot otrajā vietā Arvi Alksni (Viking Trial) un trešajā Daini Vītoliņu (MT skola).

C grupā uzvar pieredzējušais Guntars Mateuss (Grobiņas MK) ar 10 soda punktiem. Otrais ar 30 soda punktiem Daniels Grinkevičs (Agarska Triāla Klubs), trešais ar 54 punktiem Arvis Alksnis (Viking Trial).

Pēc šī posma Daniels, kura sacensību pieredze nav vēl pilns gads, izvirzījies C grupas gada kopvērtējuma vadībā.

D grupā uzvar Mareks Robežnieks, otrais Kaspars Robežnieks (abi AKA TEAM), trešais Lietuvietis Julius Šimkus (Drakonai Racing).

Raineram Pīrāgam (Agarska Triāla Klubs) līdz godalgotajai trešajai vietai pietrūka vien nieka divi soda punkti. Savukārt Ketijai Agarskai (Agarska TK), atgriezties grupas līderu vidū neļāva neliels kritiens pirmā apļa beigās, kura rezultātā pārlūza priekšējās dakšas augšējais tiltiņš.

Jauniešu grupā līdz 12 gadu vecumam uzvar igaunis Ots Holgers Ross (MC Panter), elektro motociklu grupā līdz piecu gadu vecumam – Agnis Alksnis (Viking Trial).

Prieks, ka Latvijas triālā ienācis jauns spēlētājs, LRK Sigulda, kurš papildinājis mini un elektro grupas ar četriem jauniem dalībniekiem, tai skaitā trīs meitenēm.

Latvijas čempionāts šogad notiks piecos posmos, nākamais 20.augustā Siguldā, bet gads noslēgsies 26.-27.augustā Grobiņā.

Pēc tam Latvijas izlase dosies uz Nāciju Triālu Baijonā, Spānijā. Izlases kandidāti ir Andris Grīnfelds, Kristers Einass un Niks Alksnis.