Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas komanda Nāciju kausā triālā izcīna 16. vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas komanda Nāciju kausā triālā izcīna 16. vietu
Foto: FIM

10.septembrī Francijā, Auron norisinājās 2023.gada Pasaules Nāciju kauss triālā. Latvijas izlase Internacionālajā grupā izcīnīja 16.vietu. Par Pasaules Nāciju kausa uzvarētājiem kļuva Spānijas izlase. Latvijas izlasi šogad pārstāvēja Niks Alksnis (Viking Trial), Andris Grīnfelds (AGXtreme) un Kristaps Ķīlis (MT Racing Team).

“Nāciju kauss šogad bija tiešām iespaidīgs un ļoti kvalitatīvi noorganizēts. Kā komanda ar lielu lepnumu pārstāvējām savu valsti un visi cīnījāmies līdz galam. Protams, lai cīnītos par augstākām pozīcijām komandu vērtējumā, bez braucējiem, kuri aktīvi startē kā minimums Eiropas čempionāta augstākajā klasē ir sarežģīti, bet ceru, ka tuvāko gadu laikā šī perspektīva mainīsies un iegūtā pieredze varēs tikt nodota nākošajai paaudzei! Paldies komandas biedriem” tā par Nāciju kausa sacensībām viens no komandas līderiem Andris Grīnfelds.

“Dalība Nāciju kausā bija mans šī gada mērķis un visgaidītākais pasākums, tā teikt triāla svētki sezonai noslēdzoties. Ierodoties sacensību padokā, mani pārņēma īsts prieks un lepnums par to, ka varu šeit būt un pārstāvēt Latviju starp visiem pasaules labākajiem braucējiem! Trases vēl nebiju redzējis, kad kopā ar komandu devos treniņzonā, lai aklimatizētos un pierastu pie reljefa, retinātā gaisa un saķeres ar akmeņiem! Treniņos arī pārliecinājos, ka mana Montesa kalnos strādā nevainojami un mani nepievils sacensībās! Un tad jau vakarā visa izlase kopā ar atbalstītājiem kopīgi, vienādi ģērbušies, pilnā ekipējumā devāmies prezentēt Latviju parādes gājienā, sarkanbaltsarkanajiem karogiem plīvojot, tajā brīdī bija skaidrs, ka mums ir spēka un, ka katrs no mums trasē darīs labāko ko spēs, lai sasniegtu augstāko rezultātu” iespaidos dalījās Niks Alksnis.

“Vieta bija superīga, kalni, klintis – triāla paradīze. Sākumā bija grūti pierast pie trases, arī mocīts gāja savādāk dēļ augstuma. Bet pēc divu dienu treniņiem jau jutos stabilāk un pārliecinošāk. Uzbraucām īstu triālu un izbaudījām sacensības uz 100%. Paldies komandai, darījām cik spējām, un ieguvām vērtīgu pieredzi. Paldies ģimenei un atbalstītājiem” par sacensībām iespaidos dalījās Kristaps Ķīlis.

“Komanda izdarīja visu ko varēja. Šajā pasākumā tomēr tiekas pasaules labākie braucēji. Paldies visai komandai un mūsu atbalstītājiem” tā par izlases startu Francijā komandas menedžeris Kaspars Vērnieks.

Latvijas triāla izlasei šis bija 21. starts Nāciju kausa sacensībās kopš 2001.gada, kad Latvijas Nāciju kausā triālā tika pārstāvēta pirmo reizi.

Latvijas triāla izlases atbalstītāji: Bauskas novads, Jelgavas pilsēta, Dienvidkurzemes novads, TRS Moto Latvija, Economyhome.lv, Hebo, Zemnieku saimniecība “Sili”, MT Racing Team, AGXtreme, Viking Trial, LaMSF, LSFP, IZM.

Rezultāti: