Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bogersa savainojums dzīst lēni, nāksies izlaist MXGP pirmos posmus

Juris Grīns
Juris Grīns

Bogersa savainojums dzīst lēni, nāksies izlaist MXGP pirmos posmus
Braiens Bogerss
Foto: Team HRC

Holandiešu motosportists Braiens Bogerss savainojuma dēļ visticamāk izlaidīs 2018. gada pasaules motokrosa čempionāta pirmos posmus.

Bogerss jau novembra otrajā pusē treniņa laikā guva pēdas savainojumu un, lai gan tobrīd nebija skaidrs, cik ilgu laiku prasīs atlabšana, traumētā kāja aizvien sagādā lielas sāpes. Sportistam jau veiktas vairākas operācijas, un viņš atlabst, taču 4. martā MXGP posmā Argentīnā viņš vēl nebūs gatavs startēt. Šobrīd vēl nav zināms, kurš varētu kļūt par Bogersa aizvietotāju 2018. gada sezonas sākumā, taču izlaist plānots trīs vai pat četrus posmus.

Kā zināms, gaidāmajā sezonā Bogerss pārstāvēs "Honda" rūpnīcas komandu "Team HRC", un tā viņam būs debija MXGP klasē. Savukārt iepriekš viņš vairākas sezonas brauca MX2 klasē, kur pārstāvēja "HSF Logistics KTM" vienību. Lai gan tā nebija rūpnīcas komanda, Bogersam nereti izdevās pierādīt sevi kā vadošā desmitnieka braucēju.

"Esmu vairāk nekā gatavs sacensties ar lielajiem puišiem," viņš saka. "Uz 450 kubikcentimetru motocikla jūtos daudz labāk, un tagad man ir jauda, kuras pietrūka MX2 klasē. Lielais motocikls man vienmēr paticis daudz labāk, sevišķi mana auguma dēļ, turklāt šo motociklu ir jāciena. Esmu pateicīgs "HRC" par šo iespēju."

Iepriekšējā sezonā Bogersam nebija rūpnīcas motocikla, taču viņš spēja uzrādīt pretestību tādiem sportistiem, kuriem tādi bija. Sezonas laikā 21 finālsacīkstē Bogerss finišēja pirmajā desmitniekā, bet sezonu pabeidza astotais.

"Protams, vēlējos parādīt iespējami labākus rezultātus," komentē Bogerss. "Tas tiešām bija sarežģīti, jo lielākajai daļai pirmā desmitnieka braucēju bija rūpnīcu motocikli, bet es vienmēr jutu, ka manam motociklam kaut kā nedaudz pietrūkst. Bija jācīnās ar Horhi Prado, kurš sver varbūt kādus 65 kg, kamēr mans svars ir 80 kg. Lai gan mums bija tiešām labs un ātrs motocikls, vienalga negāja viegli un to nevarēja nepamanīt."

Izmantotie resursi:
Motocross, MXGP and MXoN news, articles and...