Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Meņģelim otrā vieta Dānijā un iespēja nostiprināties EČ vadībā

Juris Grīns
Juris Grīns

Meņģelim otrā vieta Dānijā un iespēja nostiprināties EČ vadībā
Meņģelis uz pjedestāla otrā pakāpiena Dānijā
Foto: no Edgara Meņģeļa personīgā arhīva

Nedēļas nogalē Dānijā tika aizvadīts 2015. gada trešais Eiropas čempionāta posms motokrosā kvadriciklu klasē un uz to kā čempionāta līderis devās Latvijas sportists Edgars Meņģelis, kurš šoreiz ierindojās otrajā vietā.

Atgādinām, ka Meņģelim pirmajos divos posmos izcīnītas uzvaras visos braucienos un iegūts maksimālais iespējamais punktu skaits - 100.

"Sestdien treniņbraucienu laikā, iebraucot trasē, jutos mazliet "apmaldījies"," pirmos iespaidus par trasi komentēja Edgars. "Trases segums bija visai mīksts un pirmo reizi šajā sezonā bija jābrauc ar lielākiem riteņiem. Uz otro treniņu motociklam visai kardināli mainījām regulējumus, kas ļoti palīdzēja uzlabot turpmāko sniegumu un kvalifikācijā jau spēju uzrādīt otro ātrāko apļa laiku, uzvarētājam piekāpjoties vien divas sekundes desmitdaļas."

Pirmajā finālbraucienā Meņģelim nepadevās starts un cīņa par godalgotām vietām bija jāuzsāk no desmitās pozīcijas. Samērā veiksmīgi izdevās apsteigt lielu daļu konkurentus un jau ceturto apli Edgars noslēdza otrajā pozīcijā. Taču līderis, holandietis Mike van Grinsvens, bija panācis solīdu 15 sekunžu atrāvienu, kuru Meņģelim līdz finišam sadeldēt neizdevās. Pirmais brauciens noslēgts otrajā vietā un kopvērtējuma punktu bagāža papildināta par 22 punktiem.

Otrajā braucienā Meņģelis no starta aizbrauca kā septītais, bet, līdzīgi kā pirmajā braucienā, ātri izvirzījās otrajā pozīcijā, uzreiz aiz pirmā brauciena uzvarētāja. Šoreiz holandiešu sportists tik tālu kā pirmajā braucienā "aizmukt" nespēja un sākās sīva cīņa par uzvaru. Kā atzina Meņģelis, viņu ātrums bija ļoti līdzīgs un divu sekunžu handikapa sadeldēšana latvietim prasīja 20 minūtes. Mirklī, kad varēja sākt domāt par līdera apsteigšanu, trasē sāka līt stiprs lietus un vienā no līkumiem Meņģelis mazliet izslīdēja, tad vēl viena neliela kļudiņa kādā no lēcieniem, un zaudētās pāris sekundes vairs atgūt neizdevās. Finišā un posmā otrā vieta.

Pēc aizvadītā trešā posma Edgars Meņģelis ir nostiprinājies Eiropas čempionāta kopvērtējuma vadībā, jo uz Dānijas posmu neieradās kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks pēc diviem posmiem - Andrea Cesari no Itālijas. Pēc Dānijas posma Edgara rēķinā ir 144 punkti un viņš par 19 punktiem apsteidz Dānijas posma uzvarētāju Van Grinsvenu.

Eiropas čempionāta ceturtais posms notiks 6. un 7. jūnijā Stelpē.