Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss neapturams MXGP posmā savās mājās

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss neapturams MXGP posmā savās mājās
Džefrijs Herlingss
Foto: mxgp.com

Eiropas "Grand Prix" izcīņā motokrosā, kas bija pasaules čempionāta otrais posms, MXGP klasē abos braucienos triumfēja mājinieks Džefrijs Herlingss, kamēr "Red Bull KTM Factory Racing" komanda ieņēma pirmās divas pozīcijas, tāpat kā MX2 klasē.

Pēc piedzīvotajām problēmām sestdien kvalifikācijā, kad, būdams līderis, sportists krita un bija spiests iebraukt boksos, šodien Herlingss jau nodemonstrēja čempiona cienīgu sniegumu un turpināja Argentīnā veiksmīgi iesākto ceļu uz pirmo MXGP titulu. Otrais posms notika Nīderlandē, Valkensvārdes trasē "Eurocircuit".

Startējis ne no tās izdevīgākās pozīcijas, Herlingss pirmā brauciena pirmo apli noslēdza ceturtais, otrajā aplī apdzina Glenu Koldenhofu, bet sestajā aplī aizbrauca priekšā arī kvalifikācijas uzvarētājam Džeremijam van Horebīkam.
Turpinājumā Herlingsam bija jāķer rokā komandas biedrs Antonio Kairoli, kurš bija ieguvis "holeshot" un jau paspējis izveidot pārsvaru. Kairoli dziļajās "špūrēs" piedzīvoja kritienu, kas Herlingsa uzdevumu atviegloja, galu galā holandietis nokļuva vadībā, atrāvās un uzvarēja ar 17 sekunžu pārsvaru pār pārnieku. Van Horebīks finišēja trešais.

Kairoli arī otrajā braucienā izcēla startu, kamēr Herlingss pirmo apli atkal noslēdza ceturtais. Otrajā aplī Herlingss jau bija ticis garām Gotjē Polēnam, bet trešajā aplī apdzina arī Koldenhofu, nonākot brīvā trasē un sākot pakaļdzīšanos līderim. Apli pēc apļa tuvojoties, trīs apļus pirms beigām Herlings beidzot apdzina Kairoli. Veterāns nepadevās tomēr finišēja četras sekundes aizmugurē. Polēns apdzina Koldenhofu un finišēja trešais.

Posmā Herlingsam uzvara, jau otrā pēc kārtas šajā sezonā, Kairoli ieguva otro vietu, bet Polēns - trešo. Sezonas kopvērtējumā gan Herlingsa pārsvars pār Kairoli ir tikai seši punkti, bet jau 30 punktus aiz līdera, ieņemot trešo pozīciju, seko Klemēns Desāls, kurš Valkensvārdē ieguva septīto vietu.

Pasaules motokrosa čempionāta trešais posms plānots 25. martā Spānijā.

Eiropas GP kopvertējums

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Džefrijs HerlingssNEDKTM50
2.Antonio KairoliITAKTM44
3.Gotjē PolēnsFRAHusqvarna34
4.Glens KoldenhofsNEDKTM34
5.Romēns FevrsFRAYamaha31
6.Makss EnstijsGBRHusqvarna30
7.Klemēns DesālsBELKawasaki27
8.Džeremijs SīversSUIYamaha24
9.Tims GajsersSLOHonda20
10.Džeremijs van HorebīksBELYamaha20

PČ kopvērtējums pēc 2. posma

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Džefrijs HerlingssNEDKTM97
2.Antonio KairoliITAKTM91
3.Klemēns DesālsBELKawasaki67
4.Romēns FevrsFRAYamaha65
5.Gotjē PolēnsFRAHusqvarna64
6.Glens KoldenhofsNEDKTM55
7.Džeremijs van HorebīksBELYamaha54
8.Makss EnstijsGBRHusqvarna45
9.Šons SimpsonsGBRYamaha39
10.Džeremijs SīversSUIYamaha38