Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mārupes motokrosa kausa izcīņa startē ar vairākiem rekordiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Mārupes motokrosa kausa izcīņa startē ar vairākiem rekordiem
Edvards Bidzāns

Pirmajās mini motokrosa sacensībās, kas norisinājās piecus gadus atpakaļ – 2013. gadā, sacensībās piedalījās 42 sportisti, bet 2017. gadā Mārupes Kausa izcīņā pirmajā posmā bija ieradies 81 dalībnieks, un tas ir rekords pirmajam posmam.

Vēl viens rekords, kas pārsteidza sacensību organizatoru, bija pārstāvji no piecām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas. Kā trešais pārsteigums bija Paņevežu MSK “SEMA” dalība ar pilnu komandas sastāvu IK AUSEKĻA kausa izcīņā mini-motokrosa komandām, kur sacentās astoņas komandas.

Ļoti apmierināti sportisti bija ar jauno starta barjeru, kura atbilst visiem Eiropas Standartiem, kurai pārbraukt pāri bija viegli arī pašiem mazākajiem. Nelielais lietutiņš, kas sportistiem lika vairāk koncentrēties, lai nedaudz slidenajā trasē, kura nepārvērtās par lielajām peļķēm, kā tas bija 2016. gada rudenī, lika braukt precīzi un pareizi.

Ar kārtējo rekordu, kas šoreiz ir arī trases rekords, sevi apliecināja 2016. gada Eiropas čempions mārupietis Edvards Bidzāns, veicot apli 1 minūtē un 17.581 sekundēs. kvalifikācijas braucienā un apsteidzot otrās vietas ieguvēju par 5 sekundēm. Edvards jauno Yamaha 85cm3 klases motociklu ir apguvis perfekti un, kaut arī startēja ar vecākiem putošiem, savā dzimšanas dienā uzvarēja abus braucienus, un parādīja pārējiem sportistiem, ka Eiropas Čempions brauc ļoti ātri.

BJC "IK Auseklis" kauss mini motokrosa komandām

VietaKomandaPunkti
1.Mārupes Auto moto klubs "Bieriņi"38
2.X99/Sliterāni35
3.CAMK "Latgale"34

Informāciju sagatavoja:
Aivars Ābols,
sacensību organizētājs,
Mārupes Auto moto kluba "Bieriņi" vadītājs