Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MXGP kvalifikācija katastrofāla sezonas līderim Herlingsam

Juris Grīns
Juris Grīns

MXGP kvalifikācija katastrofāla sezonas līderim Herlingsam
Džefrijs Herlingss
Foto: mxgp.com

Pasaules motokrosa čempionāta otrā posma kvalifikācijas sacensībās Nīderlandē MXGP klasē neveiksmi šodien piedzīvoja sezonas līderis, mājinieks Džefrijs Herlingss ("Red Bull KTM Factory Racing"), kamēr pie uzvaras tika Džeremijs van Horebīks ("Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team").

Lai gan Herlingss smilšu trasēs ir ļoti ātrs, un tieši šāds segums ir Valkensvārdes "Eurocircuit", šoreiz nepalīdzēja ne māju sajūta, ne arī līdz šim te gūtās uzvaras. Holandietis bija kvalifikācijas sacīkšu vadībā, kad pēc piedzīvota kritiena bija spiests iebraukt boksos, lai nomainītu priekšējo riteni. Tas viņu atmeta uz beigām, sportists vēlāk cīņu turpināja un finišēja 19. vietā.

Tikmēr Van Horebīks izvirzījās vadībā startā, dažus līkumus vēlāk zaudēja pirmo pozīciju Herlingsam, bet pēc konkurenta kritiena to atguva. Beļģim izdevās noturēties vadībā un finišēja septiņas sekundes priekšā Gotjē Polēnam ("Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing"), kurš pēdējo trīs sezonu laikā Valkensvārdē notikušajos MXGP posmos uzvarējis divas reizes - 2015. un 2017. gadā.

Pirmo posmu izlaidis traumas dēļ, pasaules čempionātā atgriezies Tims Gajsers ("Team HRC"), kurš, lai gan pirms šīs nedēļas nogales nevarēja pienācīgi patrenēties, kvalifikācijā prata finišēt augstajā trešajā vietā.

Antonio Kairoli ("Red Bull KTM Factory Racing"), kurš pēc pirmās posma ieņem otro pozīciju kopvērtējumā ar tādu pašu punktu skaitu kā Herlingsam, kvalifikācijā ierindojās ceturtajā vietā, demonstrējot stabilu ātrumu. Pirmo sešinieku noslēdza viņa komandas biedrs Glens Koldenhofs un MXGP debitants Džeremijs Sīvers ("Wilvo Yamaha Official Team MXGP"), kurš vēl pērn bija viens no vadošajiem braucējiem MX2 klasē.

Igaunis Tanels Leoks ("A1M Husqvarna") kvalifikācijā ierindojās 16. vietā, bet viņa tautietis Harijs Kullass ("Pol Motors Husqvarna") finišēja 25. Tikmēr lietuvietis Armins Jasikonis ("Team Honda RedMoto Assomotor") izcīnīja 27. pozīcijā.

MXGP klases finālsacensību sākums gaidāms svētdien plkst. 15:00 un 18:00.

Kvalifikācijas rezultāti

VietaSportistsValstsMotociklsRezultāts
1.Džeremijs van HorebīksBELYamaha11 apļi
2.Gotjē PolēnsFRAHusqvarna+7.244
3.Tims GajsersSLOHonda+11.955
4.Antonio KairoliITAKTM+18.301
5.Glens KoldenhofsNEDKTM+19.235
6.Džeremijs SīversSUIYamaha+26.564
7.Klemēns DesālsBELKawasaki+33.880
8.Jevgēņijs BobriševsRUSSuzuki+40.318
9.Tomijs SīrlsGBRKawasaki+42.546
10.Makss NaglsGERTM+42.812

Startēja: 39 sportisti