Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro bijušais komandas biedrs De Daikers beidz MXGP karjeru

Juris Grīns
Juris Grīns

Karro bijušais komandas biedrs De Daikers beidz MXGP karjeru
Kens de Daikers
Foto: Ray Archer, KTM Images

Beļģu motosportists Kens de Daikers, kurš savā motokrosa braucēja karjerā guvis vērā ņemamus panākumus, bet pēdējās sezonās mocījies ar traumām, oficiāli paziņojis par MXGP karjeras beigšanu.

Pēdējās sacensības pasaules motokrosa čempionātā De Daikers aizvadīja iepriekšējā posmā Nīderlandē. Pirmajā braucienā piedzīvojis izstāšanos, viņš nolēma otrajā braucienā nepiedalīties un vēlāk atzina, ka izlēmis karjeru noslēgt.

Izlaidis šīs sezonas sākumu, De Daikers atgriezās trasē "JTECH Racing Suzuki" vienības sastāvā, bet tad veica komandu maiņu un vairākos posmos brauca "24MX Lucas Oil Honda" sastāvā. Lai gan regulāri tika izcīnīti punkti, nevienā braucienā viņš nefinišēja pirmajā desmitniekā un kopvērtējumā pašlaik ieņem 22. vietu.

"Pēc izstāšanās pirmajā braucienā biju ļoti sarūgtināts un nolēmu neturpināt," par posmu Nīderlandē stāsta 33 gadus vecais sportists. "Šī bija morāli smaga sezona, kuras laikā bija nelielas problēmas, nācās nomainīt komandu un tā tālāk. Esmu startējis jau 15 sezonas un tagad mans aplis ir noslēdzies. Vairs nespēju izbaudīt braukšanu tik ļoti kā agrāk, un par to ir žēl."

Lai gan savas motokrosa braucēja karjeras laikā par pasaules čempionu De Daikers nekļuva ne reizi, MX1 klases sacīkstēs (tagad MXGP) viņam izdevies uzvarēt piecas reizes, bet divas reizes viņš guvis trešo vietu sezonas kopvērtējumā. Vienreiz Beļģijas komandas sastāvā De Daikers triumfējis Nāciju kausā, tāpat ieguvis MX1 klases titulus Lielbritānijas, Vācijas un Beļģijas čempionātos.

2015. gadā De Daikers kļuva par latvieša Matīsa Karro komandas biedru "24MX Lucas Oil Honda" sastāvā, tomēr abus braucējus nomocīja traumas.

Izmantotie resursi:
MXLarge - Motocross News

     [+] [-]

, 2017-09-16 13:57, pirms 7 gadiem
man gan viņš vairāk atmiņā palicis nevis kā Matīsa komandas biedrs, bet kā ''ģeds'', kurš viņam savulaik diezgan skarbi ierādīja vietu trasē

     [+] [-]

, 2017-09-16 15:47, pirms 7 gadiem
Tas bija smagais jā.